Τρίτη 15 Απριλίου 2014

"Καλή επιτυχία" στην υποψηφιότητα του Στερεοελλαδίτη κ. Γιώργου Ανέστη για το Ευρωκοινοβούλιο

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών παρουσίασε ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση της ΝΔ που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, και κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι 42 υποψήφιοι του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ για τις ευρωεκλογές είναι οι εξής:
Αμυράς Γιώργος -Δημοσιογράφος
Ανέστης Γιώργος -Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ
Βασιλειάδης Αναστάσιος
Βόζενμπεργκ Ελίζα -Δικηγόρος
Γιαννόπαππα Κατριβάνου Χριστίνα
Δαβέτας Δημοσθένης -Ποιητής, Ζωγράφος
Δημητρίου Λευτέρης -Γεωπόνος
Δημοσχάκης Αναστάσιος -πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.
Ζαγοράκης Θοδωρής
Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης -πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου
Καλαντζάκου Τσατσαρούνη Ιωάννα -Δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος ΔΣΑ
Καραγεωργίου Δημήτριος -γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Καρακοστάνογλου Βενιαμίν -Διεθνολόγος, καθηγητής ΑΠΘ
Καραλευτέρης Παντελής -Εργοδηγός ΔΕΗ
Καράνταη Ιλιάς -Υπάλληλος ΚΕΠ Ξάνθης
Κεφαλογιάννης Μανώλης
Κορκίδης Βασίλης,  πρόεδρος ΕΒΕΠΙ
Κράτσα Ρόδη
Κιμπαρίδης Γεώργιος -πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης
Κυρανάκης Κωνσταντίνος -Νομικός, ετών 26, γραμματέας της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
Κύρτσος Γεώργιος -Δημοσιογράφος
Κότσιρας Γεώργιος -Δικηγόρος
Λιούτας Αθανάσιος -Νέος αγρότης
Μαυρομμάτης Μανώλης -Δημοσιογράφος
Μομφεράτος Γεώργιος -Σύμβουλος χρηματοοικονομικών
Μουζάλα Ελενα -Πιανίστα
Μουσουρούλης Κωστής
Ξαρχάκος Σταύρος -Συνθέτης
Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη -Εκπαιδευτικός
Πέππας Νίκος -Παραολυμπιονίκης στην Ξιφασκία
Πικρού Μωραϊτάκη Ρίτα -Σύμβουλος επενδύσεων
Ράγιου Νατάσα -Δημοσιογράφος
Ράπτη Ζωή -Δικηγόρος στο ΣτΕ
Σπυράκη Μαρία -Δημοσιογράφος
Στεργίου Νικόλαος, αγρότης
Στεφανάδης Χριστόδουλος -Καθηγητής καρδιολογίας
Τάσσιος Γρηγόρης -Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής
Τζαβέλλα Νίκη
Φωτεινή Τομαή Κωνσταντοπούλου
Χαλιλοπούλου Χριστίνα -Δικηγόρος
Χατζηνάσιου Μαρία
Χολέβας Κωνσταντίνος -Αρχισυντάκης του περιοδικού Εκκλησία
Πριν την παρουσίαση των υποψηφιών ευρωβουλευτών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έθεσε το διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας ότι αυτό που διακυβεύεται είναι το πώς θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη.
«Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την παρουσία της χώρας στην ΕΕ, εκείνους που τσακώνονται για την παραμονή μας στο ευρώ, θέλουμε να μας εκπροσωπήσουν εκείνοι που θέλουν να μας βάλουν σε περιπέτειες, εκείνους που θέλουν να σκίσουν τα μνημόνια και να αμφισβητήσουν όλες τις μεταρρυθμίσεις; Θέλουμε νέα μνημόνια, γιατί κάποιοι θρέφονται από τα μνημόνια; Όχι, εμείς θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια. Θέλουμε να μείνει σταθερή η Ελλάδα ή θα αφήσουμε να παρασυρθεί η χώρα στη δίνη μίας αποσταθεροποίησης; Ακούω κάποιους που θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Έχουν άραγε συναίσθηση του τι λένε; Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά την παράταξη, αφορά το μέλλον, την Ελλάδα, αφορά τα παιδιά της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες κυβερνητικές επιτυχίες λέγοντας πως φέτος αρχίζει η ανάκαμψη, και ότι έχει γυρίσει το καράβι της οικονομίας. «Τη σταθερότητα πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Οι θυσίες πιάνουν τόπο και κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω και δεν θα τους περάσει. Ήδη μειώνεται η ανεργία και έχουμε μπροστά τη βιωσιμότητα του χρέους. Τι σηματοδοτούμε σε αυτή την κρίσιμη μάχη, με ποιους το σηματοδοτούμε και το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν θα το αποφασίσει το εκλογικό σώμα της χώρας. Είναι μία μεγάλη πρωτοβουλία- τομή της κυβέρνησης, που χαιρέτισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν περισσότερη δημοκρατία. Οι μόνοι που στάθηκαν απέναντι, είναι εκείνοι που θέλουν την πολιτική ζωή να είναι κλειστή και να ελέγχεται από τους ημετέρους και τα κυκλώματα. Είμαστε σε μόνιμη σύγκρουση με τον λαϊκισμό. Εμείς δεν μιλάμε μικροκομματικά. Σήμερα θα σας μιλήσω για την Ελλάδα για το πού βρίσκεται και πού πηγαίνει η χώρα. Η εντολή που μας έδωσε το 2012 ο λαός, ήταν να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και να τη βγάλουμε από την κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο για στέρεη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, βγάλαμε πλεόνασμα, βγήκαμε στις αγορές. Σήμερα η έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων έπεσε στο 2,45%, ενώ ήταν 3,1 πριν από λίγες ημέρες», πρόσθεσε. Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές ο κ. Σαμαράς είπε πως είναι ενωτικό και ανανεωτικό, σημειώνοντας ότι υπάρχουν σε αυτό πρόσωπα που για πρώτη φορά κατεβαίνουν με τη ΝΔ. «Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για εκείνο που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής, για εκείνο που στέκονται αμήχανοι, που κάποιοι αποστρέφονται, για εκείνα που δεν μπορούν να αγγίξουν οι υπερασπιστές της μιζέριας, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για την ανάπτυξη, για όλα εκείνα που χτίζουμε», κατέληξε. Πηγή http://www.iefimerida.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: