Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οδηγίες της ΕΕΤΤ για την προστασία των καταναλωτών στην τηλεφωνία και το Internet


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η ΕΕΤΤ εκδίδει συστάσεις προς τους καταναλωτές με σκοπό να προλαμβάνουν αυθαίρετες ή υπέρογκες χρεώσεις, να επιλέγουν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η σύσταση αφορά κυρίως συνδυαστικά πακέτα που περιλαμβάνουν τηλεφωνία (σταθερή ή / και κινητή), Internet και IPTV.

Η ΕΕΤΤ συνιστά στους καταναλωτές να ενημερώνονται αναλυτικά για το είδος, το κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το οικονομικό πακέτο που επιλέγουν. Ειδικότερα, η ΕΕΤΤ ενημερώνει για τη διασφάλιση της ποιοτικής σύνδεσης με το Internet, καθώς και για την προστασία από ανεπιθύμητες ή υπερβολικές χρεώσεις, τόσο μέσω της ενεργοποίησης σχετικών υπηρεσιών όσο και μέσω εύχρηστων εργαλείων που διαθέτει η ίδια για τους καταναλωτές στο διαδικτυακό της τόπο.

Με επίκεντρο τους καταναλωτές, η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει το έργο της, με σκοπό να διασφαλίζει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια στην αγορά, τη διευκόλυνση στη μετάβαση των καταναλωτών ανάμεσα σε παρόχους αλλά και υπηρεσίες, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και την προστασία από αθέμιτες πρακτικές.


Αναλυτική ενημέρωση για τους καταναλωτές είναι αναρτημένη στο www.eett.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: