Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Και επίσημα η αποχώρηση Μαρκόπουλου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Την αποχώρησή του από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε γνωστή ο βουλευτής του νομού Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος,  μέσω επιστολής προς τους συναδέλφους του. Στην επιστολή του, ο κ. Μαρκόπουλος εξαπολύει επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου τονίζοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος παραπλανήθηκαν καθώς είχαν άγνοια του ότι ο πρόεδρος τους «διαπραγματευόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, την συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση και την ανάληψη υπουργικών θώκων».

«Σήμερα, η ανασυγκρότηση της καταρρέουσας οικονομίας μας και η στήριξη του απελπισμένου λαού μας θέλει κοσμοθεωρία, αρχές, αξίες και σχέδιο δράσης. Θέλει αφήγηση και οικονομικό μοντέλο σαφές, πειστικό και εφαρμόσιμο. Δεν θέλει στιγμιαίους εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. Αντιθέτως, χρειάζεται σκέψη και μόχθος ώστε να χαραχθεί η στρατηγική του μέλλοντος μας» υπογραμμίζει ο βουλευτής Ευβοίας που θεωρεί  ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων πάσχει από έλλειψη ενός συγκεκριμένου  σχεδίου και ενός, σωστά δομημένου, οικονομικού μοντέλου.
«Δεν πείθαμε για την αξιακή και ιδεολογική μας κατεύθυνση, όταν διαλέγαμε φρασεολογία, τακτικές και δράσεις αντάρτικου πόλεως και αρνιόμασταν το ρόλο της αστικής σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης που λείπει από τη χώρα» δηλώνει ο κ Μαρκόπουλος και προσθέτει πως « δεν πείθουμε ότι έχουμε αρχές, αξίες και ήθος όταν υπάρχει απουσία κομματικού διαλόγου και παραγωγή πολιτικής».
«Έκανα ότι μπορούσα για να αλλάξω την μεθοδολογία, τον ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη. Με ειλικρίνεια προσπάθησα, με τα όποια λάθη μου να συμβάλω σ’ ένα σαφές έλλειμμα πολιτικής παιδείας, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν θα ακολουθήσω τον βηματισμό. Γνωρίζω ότι θα ακολουθήσουν ύβρεις και συνομωσιολογικές επεξηγήσεις της απόφασης μου, αλλά δεν με αγγίζουν. Έχω δώσει δείγματα γραφής» καταλήγει η επιστολή του βουλευτή. Πηγή 
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/528642/Apochorisi-Markopoyloy-apo-toys-Anexartitoys-Ellines.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: