Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Από την Εύβοια ξεκινά η διαβούλευση για το σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής περιόδου2014 - 2020


Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο: «Υλοποίηση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Έργα Εύβοιας - Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για την έναρξη μιας σειράς συναντήσεων, που θα γίνουν διαδοχικά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την συνεργασία / διαβούλευση για το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
Στην ημερίδα έγιναν παρουσιάσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα Παπαθανασίου Αλεξάνδρα, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, κ. Φίρμπα Γιάννη, την Προϊσταμένη της Μονάδας Α, της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα», κα Φέτση Αγγελική και το στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Κοινωνικού Ταμείου, κα Θέμελη Κατερίνα.
Παρόντες και συμμετέχοντες στην ημερίδα οι Βουλευτές της Εύβοιας κ.κ. Αποστόλου Βαγγέλης , Αναγνωστάκης Δημήτρης  και Κεδίκογλου Συμεών , Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι των περισσότερων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλογικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελέχη των ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού.
Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας καθώς και με την πορεία των Τομεακών Προγραμμάτων «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα» και «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που υλοποιούνται στην Στερεά Ελλάδα. Ο κ. Φίρμπας παρουσίασε τα βασικά στοιχεία και τα στάδια σχεδιασμού της 5ης Προγραμματικής Περιόδου, τονίζοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος της νέας περιόδου είναι η έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ενώ τα στελέχη των Υπηρεσιών των Υπουργείων αναφέρθηκαν στην εξέλιξη των Τομεακών Προγραμμάτων στην Στερεά Ελλάδα. Στην ημερίδα συμμετείχε ενεργά το κοινό, εν είδει διαβούλευσης, και διεξήχθη διεξοδική συζήτηση με πολλαπλά και σημαντικά συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: