Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Νέα συνάντηση των εκπροσώπων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ την Τετάρτη

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συζήτησαν την Τρίτη το βράδυ οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Τρίτης και θα επαναληφθεί στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης. Εάν καταλήξουν σε συμφωνία θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:10. συμμετείχαν οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κώστας Σκανδαλίδης και Στέργιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ (που προσήλθαν με καθυστέρηση, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη εσωκομματικές διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους) και Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση του σχηματισμού κυβέρνησης. Όπως είπαν τα στελέχη των κομμάτων, το κείμενο που θα συμφωνηθεί θα τεθεί αμέσως μετά υπ΄ όψιν των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη ώστε να δώσουν την τελική του έγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο συγκρότησης της κυβέρνησης, δηλαδή στη συμφωνία για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την κυβέρνηση.

Στις προθέσεις των τριών κομμάτων κατά ίδια στελέχη είναι όλες οι εκκρεμότητες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, οπότε και λήγει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πηγή http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231201279

Δεν υπάρχουν σχόλια: