Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα»


Άρθρο του Ευθυμίου Π. Παπανικολάου


Στις περασμένες εκλογές της 6ης Μαΐου ο Ελληνικός λαός καταδίκασε τις πολιτικές των δυο μεγάλων κομμάτων. Παρ’ όλα αυτά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντί να αντιμετωπίσουν κατάματα τα λάθη τους , αντί να προβούν σε μια βαθιά κάθαρση της «σαπίλας» που χαρακτηρίζει τα θεμέλια του , αντί να δώσουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά συνεχίζουν την ιδία κομματοκεντρικη πολιτική τους!Το θράσος έφτασε ώστε να κατηγορήσουν τον ελληνικό λαό ότι ψήφισε με το χέρι στην καρδιά!Οτι δηλαδή ψήφισε με βάση την οργή και όχι την λογική του.!Ας δούμε όμως και την άλλη μεριά: Ποιος λογικός και οπωσδήποτε όχι παράφρων άνθρωπος θα ψήφιζε για μια ακόμη φορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;Ποιος θα ψήφιζε τις δυο παρατάξεις που χρόνια τώρα κυβερνούσαν προασπίζοντας με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο τα μικροκομματικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για την κοινωνία;
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα είχε την αναίδεια να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό:  όπως είπε ο κ.Παγκαλος «μαζί τα φάγαμε» Δεν είδα όμως κανέναν πολίτη να έχει τραπεζάκι εισόδου άξιας 28,000€  ή καναπέ αξίας 12,000€ όπως ο κ.Τσοχατζόπουλος.!!Οι Έλληνες πολίτες ψηφίσαν με απόλυτη αυτογνωσία  και λογική.
    Οι Έλληνες πολίτες εκδικήθηκαν , στις επικείμενες εκλογές όμως της 17ης Ιουνίου καλούνται να διαμορφώσουν όχι μόνο το μέλλον τους αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.Και ακριβώς εδώ εντοπίζεται το κορυφαίο δίλλημα: Νέα Δημοκρατία και συνέχεια της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής γιατί αυτό θα συμβεί ή ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλος κίνδυνος για επιστροφή στην δραχμή; Νομίζω ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να γίνει καν λόγος…
        Ας αρχίσουμε από το πρώτο κόμμα των προηγούμενων εκλογων:Ο πρόεδρος της ΝΔ , ο Α. Σαμαράς φαίνεται πραγματικά ανίκανος να συσπειρώσει το ίδιο του το κομμα!Ειναι φανερό ότι ο Α. Σαμαράς με τις συνεχόμενες διαγραφές κορυφαίων και ικανών στελεχών, επειδή είχαν το θάρρος να έχουν διαφορετική άποψη, οδηγεί την παράταξη ολοταχώς προς την  καταστροφη!Πως λοιπόν να εμπιστευτούμε την διαχείριση της χώρας μας σε έναν άνθρωπο που δεν μπορι να κάνει κουμάντο στο ίδιο του το σπιτι;Ένα σπίτι που στα θεμέλια του εξακολουθεί να έχει την παλιά και όπως αποδείχτηκε ανίκανη πολιτική ελιτ!Το μόνο σίγουρο και θετικό είναι ότι επιθυμεί την  συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Αυτο όμως συνεπάγεται και την εφαρμογή του Μνημονίου!
           Δεν έχω όμως την ίδια γνώμη και για τον Α. Τσιπρα.Δεν είμαι σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρω!Η καταγγελία του Μνημονίου μπορεί να ακούγεται ωραία αλλά είναι πολύ χειρότερη απ’ όσο φανταζόμαστε. Το πρώτο και άμεσο αποτέλεσμα είναι η έξοδος μας από το ευρώ. Ως συνέπεια αυτού θα έρθουν η πτώση του βιοτικού επιιπεδου.Εχοντας πρωτογενές έλλειμμα δεν θα μπορούμε ούτε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες μας σε τρόφιμα και φαρμακα!Πρεπει να αναφέρουμε βέβαια και την απειλή της εδαφικής μας ακεραιότητας  που έγκειται στους εχθρικούς γείτονες που ανέκαθεν είχαμε! Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως να σηματοδοτήσει την επάνοδο στην βαρβαρότητα!
     Πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε ανάμεσα σε γκρεμό και ρέμα , ανάμεσα σε ΝΔ και οικονομική καταπίεση ή ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον ολοκληρωτική καταστροφή.
        Θεωρώ ότι η μονή λύση για την Ελλάδα είναι να προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο ελπίζοντας σε μια αλλαγή του γενικότερου κλίματος στην Ευρώπη και δεν θα γίνει με την καταγγελία του μνημονίου .Παράλληλα βέβαια θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποκτήσουμε μια υγιή και ανταγωνιστική οικονομία  ικανή να θρεψει τον Ελληνικό λαο!Πρεπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα χρηστής διοίκησης και προπαντός απονομής δικαοσυνης!Πρεπει να τιμωρηθούν όσοι έκλεβαν τον ελληνικό λαό!
        Πρέπει συνεπώς να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να παραμείνουμε στη Ευρωπαϊκή αμφικτιονία. Ας μην γελιόμαστε από τα ωραία λόγια των πολίτικων. Ο δρόμος για την ανάκαμψη ,όπως και αν έλθει αυτή, θα είναι δύσκολος. Πρέπει επομένως όλοι να εργαστούμε  σκληρά , επίμονα και προπαντός τίμια  για να εξυψώσουμε την ΕΛΛΑΔΑ στην θέση που της ανήκει.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: