Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Συνέντευξη της Άριας Αγάτσα στον START FM ΘΗΒΑΣ



«Με συνεργασία και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε»!

Την Βουλευτή Βοιωτίας Άρια Αγάτσα φιλοξένησε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θήβας START FM και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σοβατζής. Στην δίωρη ραδιοφωνική συνέντευξη η Άρια Αγάτσα, μίλησε εφ` όλης της ύλης, δίνοντας το μήνυμα, ότι η χώρα περνάει μία δύσκολη περίοδο, αλλά με συνεργασία και σκληρή δουλειά, όπως τόνισε, όλων των φορέων, Κεντρικής Εξουσίας, Περιφερειακής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι εφικτή η διέξοδος από την οικονομική κρίση.

Στην συνέντευξή της η Βουλευτής Βοιωτίας, επέρριψε ευθύνες στην Ν.Δ, για την οποία είπε, ότι γνώριζε ως Κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος που η χώρα αντιμετώπιζε, το οποίο πρόβλημα αφενός μεν απέκρυψε από τον Ελληνικό Λαό, αφετέρου δε, αρνήθηκε να το αντιμετωπίσει, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές. Αντίθετα, η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραλαμβάνοντας συντρίμμια, ανέλαβε το πολιτικό κόστος να πάρει αποφάσεις για να αποφευχθεί η πτώχευση. Πτώχευση, επεσήμανε η κυρία Αγάτσα, σημαίνει παύση πληρωμών μισθών και συντάξεων με όλες τις συνέπειες." Αν δεν παίρναμε εμείς το πολιτικό κόστος, η Ελλάδα θα είχε καταστραφεί", δήλωσε η Βουλευτής.
Η κυρία Αγάτσα αναφέρθηκε και σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία αφορούν την χώρα, αλλά κυρίως την Βοιωτία και την Θήβα. Σε ερώτηση που της τέθηκε για το θέμα της φημολογούμενης μόλυνσης των αγροτικών προϊόντων στης Θήβας, απάντησε, ότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, ενδιαφέρθηκε προσωπικά, με παρεμβάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και YΠΕΚΑ. Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής, ήταν να εκπονηθεί μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η οποία διέλυσε τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες, και η οποία
καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα αγροτικά προϊόντα του κάμπου της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής, δεν είναι μολυσμένα.
Για το θέμα του Ασωπού η Βουλευτής Βοιωτίας απάντησε, ότι η αρμόδια Υπουργός Τ. Μπιρμπίλη, το έχει αναλάβει προσωπικά, θεωρώντας το ΄΄προσωπικό στοίχημα΄΄, όπως η ίδια δήλωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Περιβάλλοντος. Στην ίδια Συνεδρίαση, η κυρία Αγάτσα έθεσε εκ νέου, το θέμα της Υδροδότησης Ελεώνα-Νεοχωρακίου στην Θήβα, για το οποίο έχει υποβάλλει και ερώτηση προς την Υπουργό, η οποία δήλωσε ότι θέμα έχει πλέον επιλυθεί.
Η κυρία Αγάτσα αναφέρθηκε σε ερωτήσεις και αναφορές που έχει υποβάλλει προς τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς, για σημαντικά, αλλά και καθημερινά θέματα που αφορούν την πόλη και τον Δήμο της Θήβας. Με χαρά δήλωσε στην συνέντευξή της, ότι η ΠΕΟ Θηβών-Χαλκίδας, για την οποία έχει υποβάλλει ερώτηση, άρχισε να αποκαθίσταται και εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι ανάλογη και άμεση αντίδραση θα επιδείξουν οι αρμόδιοι για την Οδό Μακαρίου και Καβείρων, για την οποία επίσης έχει ερωτηθεί το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και
Δικτύων.
Η ΄΄είδηση΄΄ που εισέφερε με την συνέντευξή της η Βουλευτής Βοιωτίας, είναι ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΤΕ για θέματα περιβάλλοντος, έθεσε το θέμα Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας στην Υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι στελέχη του ΥΠΕΚΑ θα εξετάσουν το θέμα που έχει προκύψει με το θέμα αναστολής των οικοδομικών αδειών. Ο δε Υπουργός πολιτισμού, συνέχισε η κυρία Αγάτσα, δήλωσε επί λέξει: «Έχουμε μεγάλα σχέδια για τον Παρνασσό».
Στο θέμα που επέμεινε η κυρία Αγάτσα στην συνέντευξή της, είναι η προσπάθεια που κάνει προσωπικά, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας της Θήβας και της Βοιωτίας.
Σε επαφή της με τον κ. Γερουλάνο, όπως είπε στην συνέντευξή της η Βουλευτής, ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι στην Θήβα και Βοιωτία και μάλιστα με χαρά δήλωσε ότι μετά την επαφή αυτή, πληροφορήθηκε ότι επίκειται συνεργασία του Δήμου και της Θ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων
για τον καθαρισμό και τον φωτισμό των αρχαιολογικών χώρων στην Θήβα. Η κυρία Αγάτσα τόνισε την σημασία που έχει για την οικονομία της πόλης της Θήβας και για την ευρύτερη περιοχή η προσέλκυση και αύξηση του τουρισμού της.
Απαντώντας σε ένα επίσης μεγάλο και τεράστιο θέμα για την Θήβα και την Επαρχία Θηβών, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Σοβατζή, σχετικά με το εάν πρόκειται να κλείσει το νοσοκομείο της Θήβας η Βουλευτής είπε ΟΧΙ και στα δύο. Αρχικά θύμισε την συνάντησή της με τον κύριο Τιμοσίδη όταν ανέκυψε το θέμα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα να κλείσει το νοσοκομείο της Θήβας. Το ίδιο απάντησε η κυρία Αγάτσα ότι ισχύει και για το ΚΕΠΒ Θηβών, μετά και από την απάντηση του Υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου στην συνεδρίαση του ΚΤΕ για θέματα Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, όταν ερωτήθηκε σχετικά από την ίδια.
Η Βουλευτής Βοιωτίας έκανε επίσης λόγο στην συνέντευξή της για ζητήματα παιδείας, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη της Αντιπροσωπείας Μορφωτικών Υποθέσων της Βουλής στην Φιλανδία, καταθέτοντας την εμπειρία της, αλλά και το κέρδος από αυτήν την επίσκεψη για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.
Τέλος η κυρία Αγάτσα, δήλωσε παρούσα σε θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους της περιοχής της Θήβας, για τα οποία προβλήματα έχει υποβάλλει ερωτήσεις και έχει κάνει παρεμβάσεις, (ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ, ΕΑΒ, ΔΗΚΕ ΘΗΒΑΣ), όπως και την κοινωνική ευαισθησία της για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η ίδια μάλιστα είναι μέλος του "Χαμόγελου του Παιδιού" και διέθεσε εαυτόν, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού που έδωσε την συνέντευξή της, σε οποιονδήποτε χρειάζεται σχετική βοήθεια.
Η Βουλευτής Βοιωτίας, πριν ευχαριστήσει τον ραδιοφωνικό σταθμό που την φιλοξένησε και τον δημοσιογράφο κύριο Δημήτρη Σοβατζή, εξέφρασε μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας, τα προβλήματα όμως όπως τόνισε, προϋποθέτουν πολύ δουλειά για να επιλυθούν και κάλεσε όλους του πολίτες να προτιμούν και να αγοράζουν τα Ελληνικά Προϊόντα, στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία.
H κυρία Αγάτσα σε ερωτήσεις για το οραμά της ως πολιτικός επισήμανε" Τα ονειρά μου συνδέονται με την πορεία τού τόπου μου και της πατρίδας μου.Δεν με ενδιαφέρει πόσες κοινοβουλευτικές θητείες θα κάνω, με ενδιαφέρει πόσο θα προοδεύσει η Ελλάδα και η Βοιωτία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: