Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Επισκεφθείτε το ολάνθιστο εκκλησάκι – ησυχαστήριο της «Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίτσα»








Το έργο της αγάπης του πατρός Ηλία στη Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Δήμο Ορχομενού

Μια «Όαση» στη μέση της Κωπαϊδας, ένα πολύχρονο έργο της αγάπης του ανθρώπου για τη φύση και ταυτόχρονα ένα προορισμό επισκεπτών για το Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ορχομενού αποτελεί εδώ και χρόνια το ολάνθιστο εκκλησάκι – ησυχαστήριο της «Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίτσα», που γιορτάζει στις 27 και 28 Απριλίου 2011. Κάτω από τα πεύκα, μέσα στο παραδεισένιο περιβάλλον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στο Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου, μπορείτε να περάσετε μερικές στιγμές ψυχικής ανάτασης.

Μόλις πέντε λεπτά από το χωριό του Αη Δημήτρη, ο εφημέριος πατέρα Ηλίας με την αμέριστη βοήθεια των κατοίκων έχει εδώ και χρόνια καταφέρει με υπομονή και επιμονή να δημιουργήσει, χωρίς υπερβολή, μια όαση δροσιάς σχεδόν στη μέση της Κωπαϊδας.
Δέντρα, θάμνοι αλλά και πολλά περιποιημένα φυτά, γλάστρες και παρτέρια δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι μπαίνει σε ένα χώρο που – αν μη τι άλλο – φτιάχτηκε από αγάπη για να προσφέρει μερικές στιγμές γαλήνης, προσευχής αλλά και ξεκούρασης, μακριά ίσως και από τα αδιάκριτα πολλές φορές βλέμματα των συνανθρώπων μας.
Οι επισκέπτες μπορούν να … χαθούν ανάμεσα στην τεχνητή φύση, να προσκυνήσουν τον ναό αφιερωμένο στην Ζωοδόχο Πηγή ή Παναγίτσα, όπως λένε το προσκύνημα χαρακτηριστικά ή ντόπιοι, αλλά και αφήσουν ξέγνοιαστα τα παιδιά τους να παίξουν στην ασφαλή παιδική χαρά στον εξωτερικό περίβολο, καθώς η αγάπη του πατέρα Ηλία έχει φροντίσει για όλα!
Ακόμη, υπάρχει και η δυνατότητα να οργανώσει κανείς στο προσκύνημα του Αγίου Δημητρίου και την προσφορά ενός γεύματος, ύστερα από τη τέλεση κάποιου μυστηρίου – που θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης - στον ειδικό χώρο που έχει κατασκευαστεί γι` αυτό το σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί πως με τη χάρη του Θεού, ο π. Ηλίας έχει καταφέρει να ολοκληρώσει στον περίβολο χώρο της Παναγίτσας και ένα ακόμη όνειρό του. Πρόκειται για την αποπεράτωση ενός μικρού ναϊσκου αφιερωμένου σε ονόματα Αγίων που φέρουν μέλη της οικογένειάς του. Ο χώρος διαθέτει ασφαλές και άνετο πάρκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: