Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Μηχανικοί στην Πράξη επιστρέφουν για 8η χρονιά! Το πρωτοποριακό πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας για νέες και νέους μηχανικούς της METLEN Energy & Metals - Οι αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από 16 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου


Η METLEN Energy & Metals («METLEN») προσκαλεί νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών στο 8ο κύκλο του προγράμματος Μηχανικοί στη Πράξη – ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας που αποτελεί πλέον θεσμό, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε πραγματικές συνθήκες απασχόλησης.

 

Οι Μηχανικοί στη Πράξη ξεκίνησαν το 2014 και αμέσως έγιναν σημείο αναφοράς. Οι συμμετέχοντες τονίζουν πως είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες μέσω της συμμετοχής τους σε πραγματικά έργα στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, αλλά και των υποδομών.

 

Κατερίνα Καρανδινού: Project Coordinator/Grid & Digital Solutions

«Μέσα από ευκαιρίες εναλλασσόμενων θέσεων, απέκτησα πολύτιμη εμπειρία σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης, βοηθώντας με να προσδιορίσω την ιδανική επαγγελματική μου πορεία. Επιπλέον, βελτίωσα τις δεξιότητές μου στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία μέσα από πρακτική εμπειρία, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην επαγγελματική μου εξέλιξη.»

 

Μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, εξατομικευμένη εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία σε διάφορα projects, ανέπτυξαν δεξιότητες όπως χρηματοοικονομική ανάλυση, διαχείριση κόστους, μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίων (BIM), καθώς και επίλυση προβλημάτων σε απαιτητικά περιβάλλοντα. Το πρόγραμμα συνέβαλε σημαντικά στην επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη, χτίζοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση και την προοπτική τους για το μέλλον.

 

Γιάννης Μπλέτσης: BIM Engineer/METKA ATE

«Ανάμεσα στις πολλές πολύτιμες εμπειρίες κατά τη διάρκεια του προγράμματος για απόφοιτους, οι εκπαιδευτικές συνεδρίες ένας-προς-έναν ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς επιτάχυναν σημαντικά την καμπύλη μάθησής μου και εμβάθυναν την εξειδίκευσή μου. Επιπλέον, τα πολυάριθμα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαμε παρείχαν πλούτο γνώσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την κατανόησή μου για τον κλάδο.»

 

Τι προσφέρει το πρόγραμμα:

  • Έμμισθη πρακτική απασχόληση, διάρκειας ενός έτους, σε μία κορυφαία εταιρεία με διεθνές προφίλ
  • Συμμετοχή σε έργα με παγκόσμιο αντίκτυπο
  • Εμπειρία σε πρωτοποριακά projects που αλλάζουν το μέλλον της ενέργειας και της βιομηχανίας
  • Απόκτηση και ενίσχυση δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες και συνεχή καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρόσφατους πτυχιούχους Μηχανικούς με μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 ετών. Επιπλέον προϋποθέσεις αποτελούν:

 

  • Ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο ως μηχανικός (Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Πολιτικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Τεχνολογία Πληροφοριών ή συναφείς τομείς)
  • Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιείται η METLEN: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας, Κόρινθος (βιομηχανικές εγκαταστάσεις της METLEN)
  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους
  • Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας
  • Συμπεριφορές που βασίζονται στις αξίες της METLEN:
    • Προσωπική ανάπτυξη
    • Προσανατολισμός στο αποτέλεσμα και στην ασφάλεια
    • Συνεργασία και Εμπιστοσύνη
    • Ενσυναίσθηση και Αποτελεσματική επικοινωνία
    • Ευελιξία και Προσαρμοστικότητα

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων από 16 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο: metlengroup.com/el/oi-anthrwpoi-mas/mixanikoi-sti-praksi/ 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Μηχανικοί στη Πράξη:

hr@metlengroup.com

 

Ανακοίνωση: Κρατικές υπηρεσίες αρμόδιες για ζητήματα ιθαγένειας και αλλοδαπών!



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνέχεια των αλλεπάλληλων οχλήσεων που δέχονται υπηρεσιακά της στελέχη σε καθημερινή βάση, επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες της δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα σε ζητήματα ιθαγένειας και αλλοδαπών.

 

   Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι:

 

v  Για ζητήματα ιθαγένειας αποκλειστικά αρμόδια είναι η Γενική Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.ypes.gr/structure/ypoyrgos-2/g-g-ithageneias-orgchart/d-ithageneias-orgchart/perifereiakes-dieythynseis-ithageneias/

 

v  Για ζητήματα νόμιμης εισόδου, διαμονής και εργασίας αλλοδαπών αποκλειστικά αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.apdthest.gov.gr/site/Home/Foreigners

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις ανωτέρω κρατικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή τους.

 

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, η ιστοσελίδα: https://pste.gov.gr/ παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας, ηλεκτρονικές διευθύνσεις κλπ. Λειτουργεί επίσης ψηφιακή πλατφόρμα (https://pste.gov.gr/ilektronika-aithmata/) για την υποβολή αιτήσεων πολιτών και επιχειρήσεων προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Η METLEN Energy & Metals παρουσιάζει «Ένα Ταξίδι στο Φως» με την Ελευθερία Ντεκώ & τον Σταύρο Ξαρχάκο !




Το Υπουργείο Πολιτισμού,  το 2004, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, προχώρησε στον  φωτισμό του ιερού του  Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Η φωταγώγησή του  πρόσφερε μια νέα οπτική εμπειρία, ενισχύοντας  το Σούνιο,  ως διεθνή προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες.

 

Είκοσι χρόνια μετά, η τεχνολογία έχει κάνει άλματα. Το σύστημα φωτισμού στο Σούνιο ήταν ήδη πεπαλαιωμένο και είχε υποστεί την φθορά του χρόνου. Η προθυμία, με την οποία ανταποκρίθηκε η METLEN Energy & Metals και ο Πρόεδρος της Ευάγγελος Μυτιληναίος στην πρόταση του ΥΠΠΟ να αναλάβει τη μελέτη  του φωτισμού και την υλοποίηση του έργου, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους  στην ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:30, τα εγκαίνια του  έργου του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα, στο ακρωτήρι του Σουνίου, θα τελέσει  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Την επιμέλεια του φωτισμού ανέλαβε  η διεθνώς καταξιωμένη Ελευθερία Ντεκώ. Ο νέος φωτισμός του ναού του Σουνίου αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική σημασία του μνημείου, προσδίδοντάς του νέες διαστάσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να εξασφαλιστεί  ότι  δεν θα διαταραχθεί η οπτική εμπειρία των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο, στη διάρκεια της ημέρας.  Όλα τα στοιχεία της εγκατάστασης και τα φωτιστικά σώματα τοποθετήθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμποδίζουν την περιήγηση και να μην προκαλούν οπτική όχληση στους επισκέπτες. Οι θέσεις των φωτιστικών, καθώς και οι διαδρομές των καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σχεδιάστηκαν  και τοποθετήθηκαν με προσοχή σε κατάλληλα σημεία, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του χώρου.

 

Η φωταγώγηση του ναού θα προβληθεί διεθνώς, καθώς πολλά μουσεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα, επιμελητήρια από όλο τον κόσμο και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία θα μεταδώσουν ζωντανά την εκδήλωση.


Στην Ελλάδα,  θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ, 

καθώς και μέσω του συνδέσμου: Ένα ταξίδι στο φως - YouTube.

 

Η εκδήλωση της φωταγώγησης θα κλείσει με τη συναυλία του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θα παρουσιάσει μουσική σύνθεση που αποδίδει φόρο τιμής στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Τη συναυλία θα πλαισιώσουν κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Ηρώ Σαΐα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης, πολυμελής χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, υπό την καθοδήγηση του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο Χάρης Δούκας στη Βοιωτία











Στη Βοιωτία συνέχισε την περιοδεία του, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πρώτος σταθμός ήταν ο δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και το Δημαρχείο, όπου συνάντησε το Δήμαρχο Γεώργιο Αραπίτσα και ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής: Το θέμα της άρδευσης, την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω καταστροφής αγροτικών καλλιεργειών από παρατεταμένη ανομβρία και την αλόγιστη αντικατάσταση των χωραφιών με καλλιέργειες από αυτά με φωτοβολταϊκά.





Στη συνάντηση, παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Θηβαίων Αναστάσιος Καμούτσης,  όπου ανέλυσε  τα θέματα της Θήβας, όπως η υποστελέχωση του κέντρου υγείας Οινοφύτων και των γενικών νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς, η προβληματική συγχώνευση σχολείων, η αποκομιδή απορριμμάτων, η έλλειψη αίθουσας διδασκαλίας στο παράρτημα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αλλά και η ανάγκη σύνδεσης της πόλης με τον προαστιακό.


Ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα περιοδείας στη Βοιωτία ο κ. Δούκας επισκέφθηκε την πόλη της Λιβαδειάς όπου και πραγματοποίησε  ομιλία. Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες και εδώ αποσπάσματα από την περιοδεία και την ομιλία του.    


Την Κυριακή, ο κ. Δούκας ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Βοιωτία στην πόλη της Θήβας, όπου συνομίλησε με τοπικούς φορείς, και έκανε ομιλία στην κεντρική πλατεία της πόλης. Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες και εδώ αποσπάσματα από την περιοδεία και την ομιλία του.

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη - Τί ζήτησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των δήμων, την έλλειψη προσωπικού, τη διαχείριση των πόσιμων υδάτων, τα έργα εξοικονόμησης νερού, την καταστατική θέση των αιρετών

 


Λάζαρος Κυρίζογλου:

Έγινε μακρά και διεξοδική συζήτηση όλων των σοβαρών θεμάτων της Αυτοδιοίκησης  - Σήμερα οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που επιβαρύνθηκαν από το μισθολογικό και το ενεργειακό κόστος και το τέλος ταφής απορριμμάτων


 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

 Η συνάντηση και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ έθεσε στον πρωθυπουργό τα πλέον σοβαρά και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν τα οικονομικά των δήμων, τις ελλείψεις σε προσωπικό, το ζήτημα της διαχείρισης των πόσιμων υδάτων, το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» (ενεργειακές κοινότητες ΟΤΑ), το πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για έργα εξοικονόμησης πόσιμου νερού, θεσμικά ζητήματα και την καταστατική θέση των αιρετών. 

ü  Το 2024 να αποδοθούν 450 εκ. ευρώ επιπλέον στους δήμους 

Σε ότι αφορά στα οικονομικά των δήμων, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου σήμερα οι δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία παρά την αύξηση της χρηματοδότησής τους (ΚΑΠ) κατά τα έτη 2023 και 2024, επιβαρύνθηκαν από το μισθολογικό κόστος – ως απόρροια των αυξήσεων που καλώς δόθηκαν στους εργαζόμενους -  από το ενεργειακό κόστος που δεν αποκλιμακώθηκε και από το αδίκως επιβληθέν τέλος ταφής των απορριμμάτων, που δεν αποδίδεται, παρά τη ρητή περί αποδόσεως πρόβλεψη του νόμου.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό τα εξής:

ü  το 2024 να αποδοθούν στους δήμους οπωσδήποτε επιπλέον  450 εκ. ευρώ πέραν των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού

ü  να καταργηθεί η πρόβλεψη του άρθρου 44 Ν.5000/2022 που θεσπίζει ανώτατο πλαφόν 3,528 δις ευρώ στους ΚΑΠ και να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του άρθρου 259 Ν.3852/2010 και σε εξάρτηση με την εξέλιξη των φορολογικών εσόδων (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ) που χρηματοδοτούν το καλάθι των ΚΑΠ.

«Είναι αλήθεια ότι η Αυτοδιοίκηση είχε και έχει τα τελευταία χρόνια τους περισσότερους πόρους παρά ποτέ για την εκτέλεση έργων. Εμείς μιλάμε όμως για το λειτουργικό κόστος, το οποίο αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου.

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι ήταν σωστική για τη λειτουργία της συντριπτικής πλειοψηφίας των δήμων η αλλαγή του τρόπου κατανομής των ΚΑΠ και ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η εξαγγελία εφαρμογής προγράμματος επισκευής και συντήρησης σχολικών εγκαταστάσεων, ύψους 250 εκ. ευρώ συν τις δωρεές «Μαριέττα Γιαννάκου», επισημαίνοντας ως αυτονόητη την εφαρμογή του μέσω του υπουργείου Εσωτερικών με τους δήμους της χώρας. 

Αναμένεται η ανακοίνωση από πλευράς της Κυβέρνησης (Υπουργείο Εσωτερικών και ΓΛΚ) έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των δήμων  προς αντιμετώπιση του λειτουργικού κόστους. 

ü  Άρση αναστολής προσλήψεων στους δήμους 

Σε ότι αφορά στο προσωπικό των δήμων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια αυτό έχει μειωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων, της κινητικότητας και το πάγωμα των προσλήψεων επί πολλά έτη, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει επιτέλους να γίνει, έστω και μερική, άρση αναστολής προσλήψεων στους δήμους».

Η ΚΕΔΕ ζήτησε επίσης να γίνουν προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία καθώς επίσης άμεσα και όχι από το 2025, να συνεχιστεί το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55-67 ετών, προκειμένου να καλυφθούν πιεστικές ανάγκες των δήμων (καθαριότητα, πράσινο, σχολικοί φύλακες κ.λπ.) αλλά και για κοινωνικούς λόγους.

Για το ζήτημα της διαχείρισης των πόσιμων υδάτων (ΔΕΥΑ), ο κ. Κυρίζογλου ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση – μελέτη και ύστερα από μακρό διάλογο με το ΥΠΕΝ και αναμένει το σχετικό σχέδιο νόμου. Επισήμανε δε ότι παραμένει το σοβαρό ζήτημα των υδάτων άρδευσης, που είναι το 90% του νερού που καταναλώνεται. 

ü  Δήμοι και ΔΕΥΑ αδυνατούν να συγχρηματοδοτήσουν έργα εξοικονόμησης πόσιμου νερού 

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για έργα εξοικονόμησης πόσιμου νερού, με ωφελούμενους συνολικά 81 δήμους και ΔΕΥΑ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι μετά την αρχική απόφαση, επιβλήθηκε με ΚΥΑ η συμμετοχή τους στην χρηματοδότηση των έργων με ποσοστό  20%. Δηλαδή σε συνολικό ποσό συμβασιοποιημένων έργων 130.138.000 ευρώ, δήμοι και ΔΕΥΑ καλούνται να συνεισφέρουν 26 εκ. ευρώ.

«Δήμοι και ΔΕΥΑ αδυνατούν να καταβάλουν το ποσό, οπότε τα συγκεκριμένα έργα κινδυνεύουν με απένταξη - μη εκτέλεση», υπογράμμισε κ. Κυρίζογλου.

Για το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ», η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε ήδη,  τονίστηκε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. 

ü  Είναι καιρός να ξεκινήσει η Διοικητική Μεταρρύθμιση 

Για τα θεσμικά ζητήματα τονίστηκε ότι η ΚΕΔΕ είναι σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για τον νέο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στη Διοικητική Μεταρρύθμιση, τόνισε ότι «είναι καιρός, αυτό που θελήσατε να ξεκινήσει την προηγούμενη τετραετία σας, να γίνει τώρα, για καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκηση αρμοδιοτήτων προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών». Μάλιστα κατέθεσε στον πρωθυπουργό την πρόταση της ΚΕΔΕ για ένα «Πολυδιάστατο Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης και την Αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά με την καταστατική θέση των αιρετών, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ κατέθεσε τα εξής δύο πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης:

Οι αποδοχές των αιρετών να παρακολουθούν ποσοστιαία αυτές των γενικών γραμματέων υπουργείων καθώς επίσης να μην τίθενται σε αργία αιρετοί χωρίς την ύπαρξη μιας τουλάχιστον πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης.  

Υπήρξε δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων της ΚΕΔΕ για την καταστατική θέση των αιρετών. 

ü  Πρόσκληση του πρωθυπουργού στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου 2024.

Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Καφαντάρης, δημοτικός σύμβουλος Πύλου- Νέστορος, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Κώστας Ζαχαριάδης, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Ευάγγελος Μπαρμπάκος, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, Ελευθέριος Ραβιόλος, δήμαρχος Καρύστου, Χρήστος Τεντόμας, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Βασίλης Τσιάκος δήμαρχος Καρδίτσας.

 

1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας – ανακαλύπτοντας τις ρίζες της Ελλάδας - Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άλσος Αγίας Τριάδας επί της οδού Διρκαίου στη Θήβα

 


   Ο Δήμος Θηβαίων και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θηβαίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΟΠΑΣΤΕ και το Επιμελητήριο Βοιωτίας κάνουν πράξη το όραμα για την αναφορά στις μουσικές μας ρίζες μέσα από το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Άλσος Αγίας Τριάδας επί της οδού Διρκαίου στη Θήβα.

   Η σύλληψη της ιδέας έγινε από τα μέλη του  Συλλόγου Βλάχικου Γάμου Θήβας σε μια προσπάθειά τους να επεκταθούν τα ακούσματά μας στην τεράστια γκάμα των ελληνικών παραδοσιακών ήχων που φέρουν το καθένα ξεχωριστή ταυτότητα, αύρα και ιστορία. Με τραγούδια και χορούς που διήλθαν αλώβητα μέσα από τον χρόνο, έρχονται στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας να μας ψυχαγωγήσουν , να  κινητοποίησουν τις αισθητηριακές και συγκινησιακές μας απολήξεις μέσα από τη νοσταλγία αλλά και το ενδιαφέρον της ανακάλυψης του μεγάλου ψηφιδωτού της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Ξεχωριστούς ρυθμούς, περιεχόμενα και περιστάσεις – σκοπούς θα γνωρίσουμε στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας.

   Τραγούδια και ρυθμοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη συναντιούνται σε μια μοναδική γιορτή αντάμωσης και χαράς στον χώρο απ’ όπου παραδοσιακά εκκινείται το έθιμο της πομπής του Βλάχικου Γάμου.

   Το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θήβας είναι ένα πολλά υποσχόμενο φεστιβάλ φέροντας μεγάλες προοπτικές και ήρθε για να μείνει, ώστε να γίνει η πόλη μας σημείο συνάντησης και πολιτιστικής αναφοράς μέσα από το ενδιαφέρον αυτό μουσικό συνονθύλευμα που απευθύνεται όχι μόνο σε όσους λατρεύουν τον παραδοσιακό ήχο αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν τις ρίζες της Ελλάδας ή απλώς να ζήσουν την εμπειρία του αυθεντικού παραδοσιακού γλεντιού ζωντανά σε έναν υπέροχο φυσικό χώρο!

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους στο μεγάλο αυτό παραδοσιακό γλέντι!

 

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Μεγάλη αναστάτωση στα 8 σχολεία της Βθμιας καταγγέλει ο Βουλευτής κ. Γιώργος Μουλκιώτης: «Απορρίπτονται 13 ολιγομελή τμήματα και προκαλείται αναστάτωση σε μαθητές και οικογένειες»


Την πρωτοφανή κατάσταση των  Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την έναρξη του σχολικού έτους, αναδεικνύει ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας,  με κοινοβουλευτική παρέμβαση μέσω κατάθεσης αναφοράς στην Βουλή της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας, σχετικά με την απόρριψη των ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία της Βοιωτίας.          

Η απόρριψη ολιγομελών τμημάτων αφορά τα εξής σχολεία:

 -  3ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Θήβας, 2 τμήματα Γ τάξης, τα τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών και Σπουδών Υγείας .

-  Ημερήσιο Λύκειο και Λυκειακές τάξεις Δομβραίνας Β τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.                                                                                                                        

 -  Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Αγίου Γεωργίου Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.                                                                                                                       

 - Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Βαγίων Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.            

- Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Δαύλειας 2 τμήματα, Γ Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Β Τάξη: το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.                 

 -  Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Καπαρελλίου 2 τμήματα, Γ τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών και Β τάξη: τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.                                             

- ΕΠΑΛ Θήβας Β τάξη: τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και περιβάλλοντος .                        

-  Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου 3 τμήματα, Β τάξη: τομέας Μηχανολογίας, Β τάξη: τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, Γ τάξη: τομέας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής.

 Ο Βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γ. Μουλκιώτης, δήλωσε: «Δυστυχώς, η παρούσα Κυβέρνηση έχει βαλθεί να ευτελίσει καθετί είναι δημόσιο και ανοιχτό προς όλους. Μετά τα προβλήματα στη δημόσια υγεία – ζήτημα που βιώνει σκληρά η Βοιωτία – τώρα έχουμε και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μη υπολογίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Αυτό αποδεικνύεται και από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην λειτουργήσουν δεκατρία τμήματα προσανατολισμού και ειδικοτήτων σε οχτώ σχολεία. Σχολεία – σε πολλές των περιπτώσεων – με ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που πρέπει να στηριχθούν.                                        Το Υπουργείο Παιδείας εξαναγκάζει τους μαθητές σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.                                                                                       Ζητάμε  την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της εκπαιδευτικής Κοινότητας».

Ενημερωτική Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με θέμα: Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Επαγγέλματα, στις Επιχειρήσεις και στους Εργαζόμενους - Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 19:00

 



Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (HAU), Θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Επαγγέλματα, στις Επιχειρήσεις και στους Εργαζόμενους». 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024,  ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά).


Την ομιλία θα κάνει ο Δρ. Δημήτρης Τολιάς, Διευθυντής Προγραμμάτων eLearning του Hellenic American University, και εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματικής επιμόρφωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελληνοαμερικανική  Ένωση.

Θα συντονίσει η κα Αφροδίτη Σκορδαλού, Γλωσσολόγος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας & Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) μεταμορφώνει την αγορά εργασίας, αυτοματοποιώντας εργασίες ρουτίνας και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης, σε πάρα πολλούς κλάδους υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η φαρμακευτική βιομηχανία, η βιομηχανία και η ενέργεια, τα τρόφιμα κ.α. Μέχρι το 2030, η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να δημιουργήσει 20-50 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Η αλλαγή αυτή, ωστόσο, συνοδεύεται τόσο από ευκαιρίες όσο και από προκλήσεις.

Στόχος της παρουσίασης είναι να τοποθετηθούν με απλό και κατανοητό τρόπο οι σημερινές προκλήσεις που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε βασικές επαγγελματικές κατευθύνσεις, η επίδρασή της στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και στην καθημερινή εργασία των εργαζομένων.

Θέματα προς συζήτηση:

  • Δημιουργία θέσεων εργασίας και μετασχηματισμός: Η ΤΝ ενισχύει τις θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέους ρόλους, όπως εκπαιδευτές ΤΝ, αναλυτές δεδομένων και ειδικούς σε θέματα ηθικής της ΤΝ. Πολλές υφιστάμενες θέσεις εργασίας εξελίσσονται, απαιτώντας νέες δεξιότητες όπως ο προγραμματισμός, η μηχανική μάθηση και η ανάλυση δεδομένων.

 

  • Αντικατάσταση ή εκτόπιση θέσεων εργασίας: Η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας σε τομείς που εξαρτώνται από καθήκοντα ρουτίνας, καθιστώντας αναγκαία την επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

 

  • Παραγωγικότητα και αποδοτικότητα: Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη λειτουργική αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ωφελώντας την οικονομία μέσω της αύξησης της παραγωγής.

 

  • Προκλήσεις και ανησυχίες: Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης επιφέρει πιθανά ζητήματα όπως η εκτόπιση θέσεων εργασίας, η μεροληψία στους αλγορίθμους, οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ανάγκη αντιμετώπισης των ηθικών και πολιτικών επιπτώσεων.

 

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν αναπτύσσοντας τις απαιτούμενες δεξιότητες, αγκαλιάζοντας τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και παραμένοντας ενήμεροι για τις εξελίξεις στον κλάδο για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί.

 

Περισσότερα για τον ομιλητή:  Ο Δημήτρης Τολιάς ασχολείται με την εκπαίδευση για περισσότερα από 22 χρόνια. Από το 2011 είναι πιστοποιημένος και εκπαιδευμένος αξιολογητής του CEA, αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τη διαπίστευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (σχολείων, κολεγίων και πανεπιστημίων) στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο σχετικά για την ηλεκτρονική μάθηση, τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα εικονικά περιβάλλοντα μάθησης. Έχει σχεδιάσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε συνεργασία με το Rensselaer Polytechnic Institute στις ΗΠΑ, καθώς και εκπαιδευτικές εφαρμογές για την εκμάθηση ξένων γλωσσών για περιβάλλοντα τάξης και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Είναι βασικό μέλος της ομάδας που δημιούργησε την πρώτη εφαρμογή με ΤΝ της Σοφίας, μιας εικονικής εξετάστριας προφορικής επάρκειας της Αγγλικής Γλώσσας. Διδάσκει Εκμάθηση και Διδασκαλία Δεύτερης Γλώσσας, Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Κριτική Ανάλυση Λόγου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία/TESOL και Κριτική Σκέψη και Πληροφοριακό Ενγραμματισμό στο Πρόγραμμα Γενικής Παιδείας του Hellenic American University. Είναι επίσης εισηγητής διαφόρων προγραμμάτων επαγγελματικής επιμόρφωσης για την ΤΝ σε επιχειρήσεις και εκπαιδευτές ενηλίκων.

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

& Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Παναγιώτης Αγνιάδης

“1ος Χαριτήσιος δρόμος” - Κυριακή 6/10 στον Ορχομενό



Την Κυριακή 6/10 στις 9:00′ στον Ορχομενό Βοιωτίας στην κεντρική πλατεία του χωριού επρόκειτο να διεξαχθει αγώνας δρόμου 5,5 χλμ, 10χλμ για άνδρες και γυναίκες και παιδικός αγώνας 1,3χλμ.  

 Ο Γυμναστικός αθλητικός σύλλογος Ορχομενού , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.Σ.Τ.Ε και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αντολικής Στερεάς κι Εύβοιας, διοργανώνει στον Ορχομενό αγώνα δρόμου με την γενική ονομασία “1ος Χαριτήσιος δρόμος”! 

Στο πλαίσιο του αγώνα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν:

  • Αγώνας 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες (εκκίνηση: 09:00′)
  • Αγώνας 5,5 χλμ για άνδρες και γυναίκες  (εκκίνηση: 09:15') και
  • Αγώνας 1.3 χλμ. για μαθητές – μαθήτριες (εκκίνηση: 9:30′)  

Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024, στον Ορχομενό σε  ασφάλτινες διαδρομές, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Οι απονομές θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο! 

Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 10χλμ  είναι 90 λεπτά (λήξη: 10.30′).

Το χρονικό όριο τερματισμού για τα 5,5 χλμ είναι 60 λεπτά (λήξη: 10.15′).

 Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 11:00.

Λήξη του αγώνα στις 12 με party και μουσική.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 

 Υπάρχει κατάλληλο σύστημα εγγραφών και ασφαλές σύστημα πληρωμής εγγραφών.

 Στον παρακάτω σύνδεσμο 👇  

site https://bit.ly/charitisios2024

 

Η δήλωση συμμετοχής οριστικοποιείται με την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής της καταβολής του οριζόμενου από την παρούσα αντιτίμου συμμετοχής με την αποστολή της απόδειξης πληρωμής της συμμετοχής στο e-mail:  gasorchomenou@gmail.com

όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής το Ονοματεπώνυμο και το Όνομα Πατρός του Συμμετέχοντα.Ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής η Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 22.00'. Μετά από την ημερομηνία αυτή θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός του ειδικού τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και πιθανότητα έλλειψης παροχής της τεχνικής μπλούζας του αγώνα.

 



Οργανωτική επιτροπή

 

Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα απαρτίζουν:

Υπεύθυνη επικοινωνίας : Ραμαντάνη Έφη 

Η πρόεδρος του ΓΑΣΟ : Αγραφιώτη Ιωάννα 

Υπεύθυνες γραμματείας: Ιωάννου Κωστούλα, Καραγκούνη Κατερίνα και Καιλη Χαρά. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλείτε στο τηλέφωνο:  Ραμαντάνη Έφη 6974234380.


Δήμος Ορχομενού: Υποβολή δηλώσεων ζημιάς σε φυτικές καλλιέργειες από τη βροχόπτωση στις 7.9.2024 μέχρι και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.


 


Ενημερώνονται οι παραγωγοί των περιοχών Ορχομενού, Παύλου, Διονύσου, Αγ. Σπυρίδωνα, Καρυάς, Λουτσίου, Αγ. Δημητρίου και Πύργου που η φυτική τους παραγωγή υπέστη ζημιές από την Βροχόπτωση στις 07 Σεπτεμβρίου  2024, ότι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α. τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από ώρα 09:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ., από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και την Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου 2024.

Σημαντική Υπενθύμιση:
Δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη.

Κόστος Εκτίμησης Ζημιών:
Ο παραγωγός καταβάλλει τα τέλη εκτίμησης κατά την υποβολή της δήλωσης ζημιάς.

  • Αροτραίες καλλιέργειες: 1,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Αμπελοειδή, Κηπευτικά: 2,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καρποφόρα δένδρα: 0,10 ευρώ ανά δένδρο (σε ελεύθερα ή γραμμοειδή σχήματα)
  • Καλλιέργειες υπό κάλυψη: 10,00 ευρώ ανά στρέμμα (δεν περιλαμβάνεται η χαμηλή κάλυψη)
  • Καλλιέργειες δρεπτών ανθέων: 20,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καλλιέργειες φυτωρίων και καλλωπιστικών θάμνων – δένδρων: 40,00 ευρώ ανά στρέμμα
  • Καλλιέργειες γλαστρικών φυτών: 50,00 ευρώ ανά στρέμμα

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

  1. Δήλωση ΕΛΓΑ 2024
  2. Ταυτότητα
  3. Α.Φ.Μ.
  4. Αρ. Λογαριασμού Τράπεζας

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ρουσέτη Βασίλειο, στο Δημαρχείο Ορχομενού, επί της 28ης Οκτωβρίου 50, τις εργάσιμες ημέρες από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22613 51129