Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών: Από 1.1.2024 υποχρεωτική για όλους η απόκτηση POSΤην επέκταση των τερματικών POS σε ακόμα 35 κλάδους (ΚΑΔ) επαγγελματιών προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη(14/12) στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νέου Προϋπολογισμού, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κλάδοι που υποχρεώνονται πλέον, από 1.1.2024 να αποκτήσουν τερματικά POS.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι πωλητές των λαϊκών αγορών αλλα και οι πωλητές σε πανηγύρια.

Η δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης αναμένεται ενδεχομένως και σήμερα.

Το πρόστιμο μη συμμόρφωσης από 1ης Ιανουαρίου θα ανέρχεται σε έως και 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, θα αφορά μόνον όσους μέχρι 31 Ιανουαρίου δεν έχουν προβεί σε ενέργειες για να παραγγείλουν και να εφοδιαστούν με τερματικό για την επιχείρησή τους, ακόμα κι αν η διαδικασία ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η έναρξη της υποχρέωσης για ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτες ή και IRIS θα μπορεί να ξεκινήσει πρακτικά για όλους μετά από δύο μήνες.

Η ΠΟΣΠΛΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις επί του θέματος από την πρώτη στιγμή και θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση αμέσως μετά την έκδοση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης οπότε και θα έχουμε το σύνολο των στοιχείων που θα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: