Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για τη Στερεά Ελλάδα: Όλοι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 

Όλοι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκφράζει την συμπαράστασή της και τη στήριξή της στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων  ενάντια σε κάθε προσπάθεια  απαξίωσης, εγκατάλειψης  και ξεπουλήματος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

        Η ΛΑΡΚΟ υφίσταται τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις , τόσο της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες , καθώς και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις .

            Το μόνο που δεν τους απασχόλησε ήταν η επιβίωση και ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ. Κύριος προσανατολισμός τους, σε πλήρη συμπόρευση και με τις ευλογίες της  Ε.Ε., ήταν το ξεπούλημα και η παράδοσή της σε ιδιώτες, με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους αγοραστές σε βάρος των εργαζομένων και του Δημοσίου συμφέροντος. 

     Έτσι η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο  προχωρά στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις θέσεις εργασίας, στη δημιουργία «κοινωνικού ταμείου» για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, για να κερδίσουν όλα όσα τους ανήκουν.

 

   Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στον λαό και πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελός του.

 

Όλοι στις 11 το πρωί του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου, στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας

Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: