Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γ. Πούλου: Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει περικοπές στις δωρεάν μαστογραφίες


Καταθέσαμε χθες Ερώτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, Δώρας Αυγέρη και υπογεγραμμένη από 57 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την «εξαγγελία» του Πρωθυπουργού για το δήθεν πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών.

Για ακόμη μία φορά, η Κυβέρνηση των «αρίστων» αποδεικνύεται άριστη στα ψέματα και στην υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Η παροχή δωρεάν μαστογραφίας αποτελεί στην πραγματικότητα ένα μέτρο που ισχύει κανονικά από το 2018, δηλαδή ένα μέτρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157 Κοινή Υπουργική Απόφαση της 1ης Νοεμβρίου 2018), το οποίο ο Πρωθυπουργός ψευδόμενος προκλητικά παρουσιάζει τώρα ως δική του πολιτική.
Ωστόσο, η εντελώς ανυπόστατη «εξαγγελία» του Πρωθυπουργού «κρύβει», πίσω από την επικοινωνιακή ψευδολογία, μία ακόμη περικοπή στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρείχε δωρεάν μαστογραφία κάθε 2 χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών, και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών (για ομάδες υψηλού κινδύνου), τώρα ο Πρωθυπουργός έρχεται να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων γυναικών μόνο σε αυτές που είναι 49-50 ετών και άνω!
Εν μέσω πανδημίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει ακόμη ένα χτύπημα στη δημόσια υγεία και προωθεί την οριστική παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: