Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ιδιαιτέρως σημαντική συμφωνία μεταξύ ΥπΑΑΤ και ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των ανακουφιστικών μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα πέτυχαν, κατόπιν συμφωνίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση την ένταξη των αγροτών σε νέα ευνοϊκή ρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την Επιχείρηση.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να διακανονίσουν τις οφειλές τους είτε προκαταβάλλοντας το 15% της συνολικής οφειλής προς τη ΔΕΗ και να εξοφλήσουν το υπόλοιπο ποσό σε 18 μηνιαίες δόσεις, είτε προκαταβάλλοντας το 20% και να αποπληρώσουν την εναπομείνασα οφειλή σε 20 μηνιαίες δόσεις.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΗ στον αριθμό 11770, από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 07:00 και 21:00.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση εντάσσονται τόσο οι ενεργές όσο και οι μη ενεργές ρυθμίσεις, δηλαδή ισχύει και για τις παροχές για τις οποίες έχει καταγγελθεί η σύμβαση.

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του επεσήμανε: «Για πολλοστή φορά, το τελευταίο δύσκολο χρονικό διάστημα για την πατρίδα μας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρεμβαίνει προς όφελος των αγροτών δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία τους προκειμένου να διασφαλιστεί η διατροφική επάρκεια της χώρας και ο πρωτογενής τομέας να παραμείνει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Ο ΥφΑΑΤ, Κ. Σκρέκας δήλωσε από την πλευρά του: «Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει και η Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι ξεκάθαρο ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς θωρακίζει τη διατροφική ασφάλεια της χώρας και ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: