Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική μας Συνέλευση με θέμα την Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου μας για τις κινητοποιήσεις του μηνός  Μαΐου .
Μετά την εκλογή Προέδρου Γ.Σ. και Εφορευτικής Επιτροπής , ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δ.Σ. , των συναδέλφων και έγινε ψηφοφορία επί κάλπης.
Το αποτέλεσμα έχει ως εξής:
379 ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
129 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
001 ΑΚΥΡΟ
001 ΛΕΥΚΟ
Οι κινητοποιήσεις που εγκρίθηκαν από τη Γενική Συνέλευση είναι οι παρακάτω 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ:
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
02/05/2020
15/05/2020
21/05/2020
29/05/2020
Το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει την αγανάκτηση του κόσμου στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθήθηκε με την τροπολογία που πέρασε στις 13/02/2020.
Είναι μία αρχή που κάνουμε με μαζική συμμετοχή του κόσμου που πραγματικά δείχνουν να συσπειρώνονται μαζικά γύρω από το Σωματείο για να αγωνιστούμε για τα δίκαια αιτήματα που έχουμε απέναντι στη λαίλαπα που επέλεξε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ. Θα μείνει ασχολίαστο από τη Διοίκηση του Σωματείου για τους συν/φους που είπαν όχι στις κινητοποιήσεις, αλλά έστω και με τη σημερινή μας ανακοίνωση ,τους ξαναλέμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους και θα συσπειρωθούν και αυτοί μαζί με το Σωματείο γιατί οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα συσπειρωθούν σε αυτό τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει.
Οι μέρες αυτές δεν είναι μέρες πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ μας.
Όλοι μας χάσαμε από τις μισθοδοσίες μας αλλά κερδίσαμε την ενότητα και τη σύμπνοια μεταξύ μας.
Αυτό θα συνεχιστεί και αυτοί που οδήγησαν σε αυτή την κατρακύλα τους εργαζόμενους θα παίρνουν απαντήσεις μέρα με την ημέρα.
Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι μαζί μας σε όλες τις κινητοποιήσεις , γιατί έτσι έχουμε όλα τα επιθυμητά και θεμιτά αποτελέσματα.
Οι κινητοποιήσεις μας θα ξεκινήσουν από την Πρωτομαγιά που είναι μία μέρα μνήμης και αγώνα των εργαζομένων και κάνουμε κάλεσμα την ημέρα αυτή όλοι οι εργαζόμενοι να είναι στην Πύλη του εργοστασίου μαζί με τις οικογένειές τους για να δείξουμε ότι ξεκινάμε έναν αγώνα που θα έχει διάρκεια γιατί είμαστε εργαζόμενοι κι έχουμε μεγάλη ιστορία γι αυτούς που αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν για να βρούμε εμείς σήμερα τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Ας το καταλάβουν όλοι, ότι η ιστορία δεν διαγράφεται, αλλά συνεχίζεται.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ –
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΛΕΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!! (Έτσι και τολμίσουν να κάνουν  έστω και μία απόλυση στο χώρο του ΣΕΛ , θα το πληρώσουν πολύ ακριβά!!!!)
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΣΤΙΛ)
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ , ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ
ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Υ.Γ.: Θα πρέπει να γνωρίζουν οι  «κυβερνητικοί κύκλοι » ότι όλες μας οι Γ.Σ. έχουν πάνω από το 50+1 οπότε ….δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για θέματα απαρτίας ……..γιατί είμαστε πολλοί και αυτοί είναι λίγοι ……….

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                      Γ. ΚΑΖΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: