Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης οι ρητινοκαλλιεργητές - Δ. Βουρδάνος: Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ανταποκριθούν στην επέκταση των μέτρων στήριξης για το σύνολο των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα


'Αμεση ήταν η ανταπόκριση των  Υπουργών Αγροτικής Αναπτυξης & Τροφίμων  και Ανάπτυξης & Επενδύσεων  στην από 13/4/2020 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Βουρδάνου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αναγκαία ένταξή τους στα μέτρα στήριξης ενός σημαντικού κλάδου της τοπικής οικονομίας, που αφορά περισσότερες από 1500 οικογένειες.
Το 87% της πανελλαδικής παραγωγής ρητίνης λαμβάνει χώρα στη Βόρεια και Βορειοκεντρική Εύβοια. Η δραστηριότητα αυτή έχει τεράστια συνεισφορά στην προστασία του δασικού πλούτου, μέσω της πρόληψης πλήθους δασικών πυρκαγιών.
"Σήμερα που μιλάμε είναι η περίοδος προετοιμασίας της καλλιεργητικής περιόδου, της εισόδου των ρητινοκαλλιεργητών, όπως συνηθίζεται να λέμε, στο δάσος. Με κλειστά, όμως, τα καταστήματα για προμήθεια των απαραίτητων εργαλείων (πρόκες-καρφιά, συρραπτικά, σακούλες, μεταλλικά δοχεία συλλογής κ.α.), η  καλλιεργητική περίοδος καθυστερεί.  Η ένταξη στα μέτρα στήριξης δίνει μια σημαντική ανάσα στους ρητινοκαλλιεργητές, αναμένοντας φυσικά,  και την ανταπόκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που θα δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, όπως γίνεται  κάθε χρόνο πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.
Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ανταποκριθούν στην επέκταση των μέτρων στήριξης, όπως αναφέρουμε στην επιστολή, για το σύνολο των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα (παραγωγούς-πωλητές λαικών αγορών, αιγοπροβατοτρόφους, αλιεία κ.α.), που πλήττονται καθημερινά από τις επιπτώσεις της πανδημίας", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής & Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βουρδάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: