Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ο Στ. Πέτσας δίνει την «πρόγευση» για τα μέτρα χαλάρωσης - Πότε θα καταργηθεί το SMS στο 13033

Από 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms στο 13033 ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης, μένει όμως να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίνοντας το στίγμα όσων θα ανακοινώσει αύριο στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός.
 
Εν όψει της Πρωτομαγιάς ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων. Όπως είπε, η αυτή παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.
 
Ερωτηθείς για τα σχολεία επανέλαβε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.
 
Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου χωρίς τον περιορισμό τετραγωνικών μέτρων, αλλά τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
 
Για τις εκκλησίες είπε ότι το άνοιγμά τους θα γίνει σε δεύτερη φάση. Πηγή https://www.naftemporiki.gr/story/1593422/o-st-petsas-dinei-tin-progeusi-gia-ta-metra-xalarosis-pote-tha-katargithei-to-sms-sto-13033

Δεν υπάρχουν σχόλια: