Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα για την απεργία την 1η του ΜΑΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Απεργία την 1η του ΜΑΗ είναι ημέρα πάλης και αγώνα για του νεκρούς της Εργατικής Τάξης που έπεσαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες. Σήμερα οι μισθοί παραμένουν πετσοκομμένοι, οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν ζητούμενα, τα σπίτια του λαού βγαίνουν στο σφυρί, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.
 Οι κοινωνίες και οι εργαζόμενοι σήμερα, δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, γιατί εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο, λόγω των συνθηκών εργασίαςδιαμονής και διαβίωσης, της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, αλλά και γιατί μεγάλα τμήματά τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, χωρίς τα κατάλληλα μέσα και τον επαρκή εξοπλισμό.
Τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, έχουν επιβληθεί απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις και στις συναθροίσεις, που είναι μεν αναγκαία για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου, αξιοποιούνται όμως από τις κυβερνήσεις για να λαμβάνονται αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, ανατροπής δικαιωμάτων και περιορισμού συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, με ΠΝΠ και με τη βουλή υπολειτουργούσα, νομοθετεί, από τη μια μεριά, αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιπεριβαντολογικά μέτρα και από την άλλη, ενοχοποιεί όσους αντιδρούν, με τη δικαιολογία ότι δεν σέβονται τα μέτρα προστασίας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,  στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη  νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη , να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς , επιδιώκοντας ο φετινός εορτασμός της να αποτελέσει για το ταξικό εργατικό κίνημα την απαρχή για την αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια που είναι προ των πυλών…
  
Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  
                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                   ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: