Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Οι ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Για στήριξη του ΕΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


1. Πλήρης εξοπλισμός όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
2Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους. Όλες οι χώρες που έχουν αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, το κατάφεραν με μαζικά τεστ. Στην Ελλάδα οι συμπολίτες μας με συμπτώματα δεν έχουν πρόσβαση, εάν δεν πληρώσουν.
3. Άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και όχι σε απλές εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας.
4. Επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (3.000 νοσηλευτές και 1.000 γιατροί) και ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ.
5. Επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν υπάρχουν στοιχεία πού και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία.
6Ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.
7. Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος, χωρίς τον διπλασιασμό της αποζημίωσης στις ιδιωτικές κλινικές.
8Προμήθεια εξοπλισμού για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ώστε να διενεργεί και αυτό ελέγχους για τον κορονοϊό. Παρότι μπορεί να διενεργεί πάνω από 1.000 διαγνωστικά τεστ την ημέρα, το υπουργείο Υγείας, δεν έχει κάνει τίποτα. Αντίθετα, εξαντλεί τις πρωτοβουλίες του σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να κάνουν τεστ επί πληρωμή μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα».
9. Έμπρακτη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του δημοσίου συστήματος υγείας (Ε.Σ.Υ.), του προσωπικού των Νομικών Προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ως επιβεβλημένη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά στη μάχη τους με την πανδημία του κορωνοϊού, διακινδυνεύοντας ακόμη και την ίδια τους τη ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατέθεσε σχετική τροπολογία, η οποία δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη δημόσια περίθαλψη
Αύριο θα είναι αργά
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: