Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μουλκιώτης: Να σταματήσει η επιλεκτική επιλογή και να συμπεριληφθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες ΚΑΔ που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα

Ο  πρωτογενής τομέας,  πλήττεται δραματικά,  από την κρίση της πανδημίας.

Η ΝΔ αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν δευτερεύουσας σημασίας κατηγορία επαγγελματιών. Το ποσό που εξαγγέλθηκε από τον κ. Σταϊκούρα, αποτελεί εμπαιγμό και ισοδυναμεί με μια μικρή - κολοβή εξισωτική αποζημίωση, που δίνεται για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. 

Η Κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε τους αγρότες στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" που παρέχει σε εργοδότες και επαγγελματίες, προκειμένου να επωφεληθούν άμεσα από τα μέτρα στήριξης. Με τα μέτρα που εξήγγειλε «χώρισε» αυθαίρετα τις παραγωγικές δραστηριότητες στη μέση, αγνοώντας ότι όλη η διαδικασία παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των προϊόντων είναι ενιαία και βλάπτεται το ίδιο από την κρίση.

Είναι φανερό ότι χωρίς αξιολόγηση προτεραιοτήτων και σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης – όπως ζητήσαμε με 10 σημεία ως Κίνημα Αλλαγής, με σχετική ερώτηση βουλευτών – αυτό που θα δούμε σε λίγο είναι όχι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα,  αλλά η ενίσχυση του διχασμού και της επιλεκτικής μικροπολιτικής διαχείρισης ομάδων και συμφερόντων από την Κυβέρνηση,  όπως έγινε με τους ΚΑΔ. 

Ζητάμε ως Κίνημα Αλλαγής από την Κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακρούσει πρίμα και να ακούσει τις προτάσεις των παραγωγών και των οργανώσεων τους για την επιβίωση του πρωτογενή τομέα μέσα στη νέα κρίση, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διατροφική επάρκεια της χώρας.

Η επόμενη ημέρα, επισημαίνουμε, ότι θα αφορά την διατροφή μας.

Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να ξεφύγει από την μικροπολιτική και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τους παραγωγούς.​

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: