Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Χαρά Ράπτη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμο Λεβαδεών: «Είναι ανάγκη η Λιβαδειά να γίνει μια πόλη φιλική προς τον δημότη»




Ένα από τα νέα πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν τον Υποψήφιο Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα είναι και κα Χαρά Ράπτη, την οποία θα γνωρίσετε καλύτερα μέσα από τη σύντομη συνέντευξή της στο ORCHOMENOS PRESS.

-Κυρία Ράπτη, τι σας ώθησε να βάλετε υποψηφιότητα στο Δήμο Λεβαδέων με το Συνδυασμό του κ. Ταγκαλέγκα;
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που μου δίνετε την δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους δημότες του Δήμου μας.
Δύο παράγοντες ήταν καταλυτικοί στην απόφαση μου να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λεβαδέων. Ο πρώτος ήταν η αγάπη μου για την πόλη μας, καθώς είμαι γέννημα θρέμα της. Ήθελα πάντοτε να συνεισφέρω στην πόλη μας και στους συμπολίτες μας, γι αυτό άλλωστε ασχολούμαι ενεργά και με τον εθελοντισμό όντας μέλος του Ερυθρού Σταυρού. Βέβαια δεν μπορώ να παραλείψω και την αγάπη μου προς τους τετράποδους φίλους μας, που δυστυχώς στην πόλη μας, δεν έχουμε ακόμη  κάποιο ενεργό φιλοζωικό καταφύγιο. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η εμπιστοσύνη μου στον Γιάννη Ταγκαλέγκα που είναι ένας νέος άνθρωπος, με όραμα και αξίες αλλά και με πλούσια εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Πιστεύω πως μπορεί να γίνει ένας καλός Δήμαρχος για την πόλη μας και τους δημότες. Γι’ αυτούς τους λόγους αποφάσισα να αποδεχτώ την πολύ τιμητική πρόταση του κου Ταγκαλεγκα και να συμπορευθώ  μαζί του.
-Ποιος είναι ο στόχος σας;
Πιστεύω ότι ο Δήμος Λεβαδέων  χρειάζεται μια εκ νέου, ειλικρινής συμφωνία με τους πολίτες, μια φυγή προς τα εμπρός. Είμαι υπέρ μιας ολιστικής αντιμετώπισης των παθογενειών του Δήμου. Είναι ανάγκη η Λιβαδειά να γίνει μια πόλη φιλική προς τον δημότη. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στον Δήμο μας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Θα δώσουμε έμφαση στην καθημερινότητα του δημότη ιδιαίτερα στην καθαριότητα και την ασφάλεια. Ένα τεράστιο θέμα είναι η καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην πόλη διότι υπάρχει μια αδικία προς αυτούς τους συμπολίτες μας που πρέπει να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση και να μπορούν να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα δώσουμε έμφαση στην ψηφιακή πολιτική του Δήμου. Πιστεύω ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα που να ενημερώνει τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για προβλήματα σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Ένα σύστημα όπου οι δημότες θα μπορούν να στέλνουν άμεσα ένα μήνυμα ηλεκτρονικά ενημερώνοντας για τυχόν προβλήματα που εντοπίζουν.
-Πιστεύετε ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας έχει φθαρεί;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια στασιμότητα στο Δήμο μας και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Δεν έχουν προχωρήσει αρκετά έργα και γενικά υπάρχει μια εγκατάλειψη σε πολλές περιοχές του δήμου που είναι εμφανής. Αυτό επιδιώκουμε να διορθώσουμε με τον κ. Ταγκαλέγκα. Να σταματήσουμε την στασιμότητα. Οι δημότες δικαίως απαιτούν περισσότερα από εμάς. Ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος να δώσει αυτό που δικαιούνται οι δημότες.
-Είστε έτοιμη για σκληρή δουλειά ώστε να γίνει πράξη το όραμα του συνδυασμού σας;
Από την πρώτη στιγμή που συστρατεύθηκα με τον κ. Ταγκαλέγκα ήμουν αποφασισμένη να δουλέψω σκληρά για μια νέα εποχή στο Δήμο μας. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, μια πόλη που προάγει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τέχνη.
–Η σημερινή εικόνα του δήμου μας συμβαδίζει τελικά με την ιστορικότητα του;
Η σημερινή εικόνα του Δήμου μας σε καμία περίπτωση δεν είναι η ιδανική, ούτε συμβαδίζει με την ιστορία του ονόματός της.  Η Λιβαδειά, η ιστορία της οποίας ξεκινάει αλλά και άκμασε στην αρχαιότητα, πρέπει να αποκτήσει και πάλι αίγλη και τουρισμό. Οι δρόμοι έχουν κακοτεχνίες, λακούβες και τα πεζοδρόμια δεν έχουν καλή προσβασιμότητα. Ιδιαίτερα για τους ηλικωμένους είναι επικίνδυνα. Ο φωτισμός είναι ανεπαρκής. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι απαραίτητα και οι κυκλοφοριακές ρύθμισεις δημουργούν πολλά προβλήματα. Η πολιτική προστασία θέλει περαιτέρω ενίσχυση. Η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής και πρέπει ο δημότης να νιώθει ασφάλεια. Επίσης, η καθαριότητα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και φυσικά θα κάνουμε τον πολίτη υπεύθυνο ώστε αν ρυπαίνει να έχει και το ανάλογο κόστος.
Θέλουμε μια πόλη με περισσότερο πράσινο. Ως νέοι άνθρωποι που δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά με την πολιτική θα συνεισφέρουμε στο να επανακτήσει ο δήμος αξία και δύναμη. Είναι χρέος μας να φτιάξουμε μια καλύτερη πόλη που να την χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: