Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Λιβαδειά


Πιο μαζική από κάθε άλλη φορά, ήταν η φετινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση-διαδήλωση στη Λιβαδειά.  Κόσμος κάθε ηλικίας παρακολούθησε τον χαιρετισμό της εκπροσώπου των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων, Βάσως Γκικοπούλου και την κεντρική ομιλία από την πρόεδρο του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Αναστασία Τάτση.

Και οι δύο κατάγγειλαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοίων τους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, να περάσουν την αντίληψη ότι «ό,τι έγινε, έγινε και δεν υπάρχει επιστροφή στη προ μνημονίων εποχή μιας και πλέον γίναμε μια κανονική χώρα».




Κατάγγειλαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαγοράσει συνειδήσεις και ψήφους τάζοντας ρουσφετολογικές προσλήψεις και ψετοεπιδόματα. Αντέταξαν, στους καιροσκοπικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, τις επιτυχίες της μαζικής εργατικής πάλης που σταμάτησε τις περικοπές των συντάξεων και θα σταματήσει και την μείωση του αφορολόγητου. Τόνισαν την επιτακτική ανάγκη της πάλης εργαζόμενων και άνεργων για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και των ανθρώπινων ωραρίων που η «φιλολαική» κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται, κάνοντας πλάτες στο κεφάλαιο και προσφέροντάς του «επενδυτικές ευκαιρίες» πάνω στη καταρράκωση των εργατικών κατακτήσεων που έφεραν οι ματωμένες Πρωτομαγιές και αμέτρητοι νεκροί της ταξικής πάλης.
Επεσήμαναν τους κινδύνους που συσσωρεύονται από τον εντεινόμενο καπιταλιστικό ανταγωνισμό στην περιοχή μας, ανταγωνισμό στον οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να παίξει το ρόλο του σημαιοφόρου, αδιαφορώντας για το ότι αυτό μόνο περιπέτειες και δεινά μπορεί να φέρει στον λαό μας.Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι, διαδήλωσαν με πορεία και συνθήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: