Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Το 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς  επισκέφθηκε στις 9 Μαΐου τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς  της Διαδημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιβαδειάς (ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε.).
Είκοσι ένα (21) χαρούμενα και γεμάτα ανησυχίες νήπια, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους,  έδωσαν μια διαφορετική νότα σε ένα χώρο που στην συνείδηση όλων μας είναι συνδεδεμένος με κάτι  όχι ευχάριστο, όπως τα σκουπίδια ΜΑΣ.
Η επίσκεψη υπήρξε μια ευχάριστη έκπληξη  για όλους!





 Για τα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, γιατί διαπίστωσαν ότι  μπορεί η όλη διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων να είναι ασφαλής και περιβαλλοντικά φιλική, όταν γίνεται με τον τρόπο που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Για  εμάς το προσωπικό του ΧΥΤΑ, που δεχθήκαμε και ξεναγήσαμε τα παιδιά, γιατί διαπιστώσαμε ότι, παρά την μικρή τους ηλικία, ήταν ενήμερα για πάρα πολλά πράγματα, γνώριζαν τι είναι ο χώρος που επισκέφθηκαν καθώς και όρους  και έννοιες σχετικά  με την  ανακύκλωση και αυτό προέρχεται και από την οικογένεια αλλά και από την σωστή  δουλειά που οι εκπαιδευτικοί κάνουν μέσα  από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: