Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Οι «Πλειάδες» συνόδευσαν και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την κα Άννα Μπιθικώτση – Τιμητική διάκριση για την ανεξάντλητη καλλιτέχνη στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής


Μια βαθιά καλλιτεχνική σχέση χτίζουν πλέον και εκτός Βοιωτίας η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες» με την κόρη του αείμνηστου καλλιτέχνη Γρηγόρη Μπιθικώτση, εξίσου ταλαντούχα καλλιτέχνη, συγγραφέας, χρονογράφος,παραγωγός μουσικών παραστάσεων και ιδρυτής της λαικής ορχήστρας "Αννα Μπιθικώτση" κα Άννα Μπιθικώτση. Μια γυναίκα που δεν σταματά να ανανεώνεται και να μας ανανεώνει με τις καλλιτεχνικές της προτάσεις και η οποία την περασμένη Κυριακή, 5 Μαϊου 2019 βραβεύτηκε από τον  Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής . Την κα Μπιθικώτση σ` αυτή την εξαιρετικά τιμητική για εκείνη στιγμή συνόδευσαν οι «Πλειάδες»  με μαέστρο την κα Ιωάννα Παναγιωτίδη - Σταύρου, τον ερμηνευτή κ. Σωτήρη Δογανη , την πιανίστα κα Κατερίνα Μεγάλου και τους μουσικούς κκ. Γιώργο Πούλο,  Βαγγέλη Βάλαχα και  Φριξο Καλούση . 
Την διάκριση για τις Πλειάδες παρέλαβε η Ορχομένια μαέστρος κα Ιωάννα Παναγιωτίδη -  Σταύρου . 
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.  Στο πρόσωπο της Αννας Μπιθικώτση τίμησαν την προσφορά της στον πολιτισμό μέσα από το δικό της έργο αλλά και μέσα από το έργο που μας άφησε παρακαταθήκη ο μεγάλος μύθος πατέρας της Γρηγόρης Μπιθικώτσης.Τη βράβευση έκανε η Χρυσούλα Τασολάμπρου που είναι εντεταλμένη πολιτισμού ελληνικών και διεθνών πολιτιστικών Σωματείων και αντιπρόεδρος του συνδέσμου φιλαρμονικών ορχηστρών και χορωδιών Ελλάδος.









Οι «Πλειάδες» ερμήνευσαν γνωστά και εξαιρετικά αγαπημένα κομμάτια του Μπιθικώτση αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού… Στην παρουσίαση ήταν η ηθοποιός Ειρήνη Αμανατίδου.Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλαρμονικών Ορχηστρών και Χορωδιών η Ξένια Τζάτσου. 






Μετά την βράβευσή της η κα Μπιθικώτση δήλωσε:


«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πολύ ευγνωμοσύνη, ευχαριστώ ειλικρινά και θερμά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο μου για το έργο μου στους δρόμους των Γραμμάτων και της Τέχνης, αλλά και την προσφορά του μύθου πατέρα μου, Γρήγορη Μπιθικώτση, στον Εθνικό μας πολιτισμό, το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, τη Γυναικεία χορωδία Λιβαδειάς "Πλειάδες" , την υπέροχη μαέστρο της εξαίρετης χορωδίας Ιωάννα Παναγιωτίδη - Σταύρου, το μοναδικό ερμηνευτή Σωτήρη Δογανη, τη σπουδαία στο πιάνο Κατερίνα Μεγάλου, και τους διακεκριμένους μουσικούς που πλαισίωσαν μοναδικά την όλη εκδήλωση απονομής. 
Ευχαριστώ επίσης την ηθοποιό Ειρήνη Αμανατίδου, που μίλησε για μένα με λίαν κολακευτικά λόγια, καθώς και την Εντεταλμένη Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων κα Χρυσούλα Τασολάμπρου που μου παρέδωσε τη τιμητική πλακέτα στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη με τα καλύτερα χρώματα στην καρδιά και τη σκέψη μου. Η αναγνώριση, αποτελεί την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για το έργο που με αγάπη και χρέος με όλες μου τις δυνάμεις και με την συμπαράσταση της οικογενείας - των συνεργατών μου και την βοήθεια του Θεού, μπόρεσα τα 18 τελευταία χρόνια να πορευτώ στης Τέχνης τα μαλάματα . 
Ευχαριστώ θερμά τον κόσμο ( φίλους, συμπολίτες-επισκέπτες- και συνοδούς) που με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους, επικρότησαν την εν λόγω κίνηση. Τέλος, τους εκατοντάδες γνωστούς-συμπολίτες-φίλους-συγγενείς-συνεργάτες για τα συγχαρητήρια μηνύματα και τις ευχές τους. 
Για άλλη μια φορά, ευχαριστώ πολύ όλες και όλους σας. 
Θα συνεχίζω να προσπαθώ, με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να προσφέρω το καλύτερο στον Πολιτισμό μας! Τέλος κι αρχή η μνήμη εδώ δεν έχει!» κατέληξε η κόρη του αθάνατου Μπιθικώτση.


Το ORCHOMENOS PRESS θέλει για άλλη μια φορά να συγχαρεί 
την Ορχομένια μαέστρο κα Ιωάννα Παναγιωτίδη -  Σταύρου 
για την εξαιρετική δουλειά της και τα μέλη
 της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς «Πλειάδες» 
που αποτελούν πρεσβευτές του πολιτισμού της Επαρχίας μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: