Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σε μαζικές κινητοποιήσεις όλοι οι κλάδοι - Την Κυριακή συγκεντρώσεις για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Πρέπει η κυβέρνηση και οι δανειστές να καταλάβουν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαθλιωμένο, υπό καθεστώς πολυετής οικονομικής επίθεσης, ανίκανο να δεχθεί υπέρμετρη ασφαλιστική φορολογία, με τον εμπορικό κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει, καταγράφοντας ζημίες στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση, δέχεται κατά ρυπάς προβλήματα τύπου Λερναίας Ύδρας που κάνουν δραματικά αγωνιώδη την διατήρηση της κάθε επιχείρησης σε λειτουργία.
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μαΐου, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα βάση του νόμου Ν.4177/13, συμμετέχοντας στο Γενικό Συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς της αγοράς και της εργασίας, θέλοντας να επιτύχουμε την ανατροπή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που εισάγει μια ακόμα φορολογία στα εισοδήματα του εξαθλιωμένου μικρομεσαίου επιχειρηματία.
Η συμμετοχή μας αυτή γίνεται βασιζόμενη στο προγραμματισμό και την έναρξη της συζήτησης με την διαδικασία fast tract της κυβέρνησης για την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου θέλοντας να αιφνιδιάσει με τον πλέον απεχθή τρόπο την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ,
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΠΟΥΦΙΔΗ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΩΡΑ ΣΤON ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



        Την Κυριακή  8 ΜΑΗ 2016 ,  προς τιμή της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ,  θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Μπουφίδου , κάτω από το πρώην ΙΚΑ,  ώρα 11.00΄το πρωί .
Στην Απεργιακή Συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι παρακάτω Φορείς:
Εργατοϋπαλληλικό   Κέντρο Επαρχίας  Λιβαδειάς,
Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς,
ΕΛΜΕ Νομού Βοιωτίας,
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς,
Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς
Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς,
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς,
Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Βοιωτίας
Αγροτικός Σύλλογος Αλιάρτου
Μπλόκο Κάστρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στους δρόμους!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!
·        Παρασκευή, Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς 1030 πμ
·        Σάββατο 600 μμ στην Ομόνοια (αναχώρηση λεωφορείων, Ζάππειο 230 μμ)
·        Κυριακή 1000 πμ στο Ζάππειο Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!
 Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
 Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!
 Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!
Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!
Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!
 Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!
 Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!
Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!
 Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
 Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
 Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
 Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!

Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!
 Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
 Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!
 Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ     
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται η πρωτοφανής επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τους δανειστές και το κεφάλαιο , με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που σε συνδυασμό και με το φορολογικό λεηλατούν συντάξεις, οδηγούν στην ανεργία, ποδοπατούν την εργατική τάξη και αφανίζουν γενιές ολόκληρες.
Συναδέλφισσες-οι ,η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , προωθεί τα νέα βίαια μέτρα – σφαγείο για την κοινωνική ασφάλιση , όπως μεταξύ άλλων τη σταδιακή μείωση του ΕΚΑΣ , μειώσεις στις κύριες συντάξεις ,αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη ,αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων (με υπερφορολόγηση όλων των κοινωνικών ομάδων μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κ.α.) , μέσα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται , πιστεύοντας ότι θα πιάσει στον ύπνο τους εργαζόμενους και την κοινωνία!
Όμως λογάριασαν λάθος!!
Είναι η ώρα τώρα να αντιπαρατεθούμε ξανά με αυτές τις πολιτικές της εξαθλίωσης, του αφανισμού και της αναξιοπρέπειας.
Είναι η ώρα τώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας για να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη ζωή μας και στο μέλλον των παιδιών μας
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων που διαλύουν ό,τι κοινωνικό – δημόσιο έχει χτιστεί με αγώνες και αίμα των εργαζομένων δεν πρέπει να γίνει βορά στα νύχια των τοκογλύφων , εγχώριων και μη!
Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για την ύπαρξη συντάξεων , για την αξιοπρέπειά μας ,για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές!
Στο πλαίσιο αυτό των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ο Σύλλογος μας συμμετέχει με απεργιακή κατάληψη την Παρασκευή 06/05/2016 από τις 6:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου ( και της απογευματινής βάρδιας ) τόσο στο Δήμο Λεβαδέων όσο και στο Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και με απεργία το Σάββατο 07/05/2016.
Παράλληλα , επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και με άλλες μορφές πάλης, καλούμε μαζί με το Εργατικό κέντρο , άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς , στον  εορτασμό - συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μαΐου στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά και  ώρα 11:00 - για να τιμήσουμε τους λαϊκούς αγώνες και το αίμα που χύθηκε για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.


Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ


Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό- Φορολογικό Νομοσχέδιο

Εκφράζω την πλήρη στήριξη μου στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση μέσα από την ψήφιση του Φορολογικού- Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

Μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης, η Κοινωνία δεν αντέχει άλλες νέες επιβαρύνσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και νέους φόρους. Με τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη και η ανεργία θα εκτοξευθεί.

Οδηγούνται σε οικονομικό και επαγγελματικό αφανισμό δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι θα δουν να τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές και να αυξάνεται κατακόρυφα η φορολόγησή τους.  Με τα μέτρα αυτά, το επιστημονικό προσωπικό της χώρας θα αναζητήσει διέξοδο στο εξωτερικό και η χώρα θα χάσει τα καλύτερα μυαλά της.

Η χώρα και η οικονομία μας δεν χρειάζονται κι άλλους νέους φόρους κι επιβαρύνσεις  , που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα των δανειστών .

Αυτή την ώρα είναι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αναγκαία η δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ευθύνης.

Η Πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας , που θα υπηρετεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και θα προβλέπει μεταξύ άλλων την προώθηση ουσιαστικών αλλαγών μεταρρυθμίσεων, την περαιτέρω μείωση της σπατάλης , την υιοθέτηση αναπτυξιακών μέτρων και πολιτικών που θα οδηγούν σε αύξηση του εθνικού εισοδήματος, την ενίσχυση των κοινωνικά αδύνατων.

Η Αυτοδιοίκηση δηλώνει παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια ανασύνταξης και ανάταξης της Πατρίδας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: