Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

18 χρόνια μετά … θα χτυπήσει και πάλι η καμπάνα στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου


Μετά από 18 χρόνια «σιωπής» και ύστερα από επίσης μεγάλο διάστημα εργασιών αποκατάστασης, η τοπική κοινωνία του Ακραιφνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ορχομενού και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, ο λαός του Θεού και  η επιστημονική κοινότητα, με την άριστη επιμέλεια και την σχολαστική εργασία των αρχαιολόγων και εργατών της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας (σσ. υπό την επίβλεψη της νυν Εφόρου Ευβοίας κας Παρή Καλαμάρα) είχε την ευλογία να πραγματοποιήσει της δεύτερη μέρα του Πάσχα τα θυρανοίξια του ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, που δεσπόζει την πλαγιά του Ακραιφνίου.





Λίγο διάστημα μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, η χαρά αυτή θα επαναληφθεί καθώς η καμπάνα του βυζαντινού αυτού και υποδειγματικά αναστηλωμένου μνημείου – στολίδι για το Δήμο Ορχομενού, θα ακουστεί και πάλι.
«Εκείνη τη μέρα, οι κάτοικοι του Ακραιφνίου  θα γεμίσουν τις καρδιές τους από χαρά και συγκίνηση, από αγαλλίαση για όσα ευχάριστα ή δυσάρεστα έζησαν σ` αυτό το χώρο. Ευχόμαστε να είναι καλοδεχούμενοι και όσοι άλλοι προσκυνητές έρθουν σ` αυτή τη Θεία Λειτουργία, εντός του ανακαινισμένου Ναού του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου» είπε στο ORCHOMENOS PRESS συγκινημένος ο ακούραστος εφημέριος π. Νεκτάριος Φύσσας.
«Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου απευθύνω ανοικτό κάλεσμα, να εκκλησιαστούμε την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016 στο παλιό, ιστορικό Ναό της Ακραιφνίας, που θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: