Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Έμμετρη Διδακτική Λαογραφία»: Ένα βιβλίο μέσα από την «ψυχή» του πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Ν. Αθανασίου

Ένα βιβλίο ολοκληρωτικά …  «δικό» του , αφιερωμένο στους γονείς του, τους «αγράμματους σοφούς» που τον «δίδαξαν» να τραγουδάει τη ζωή … «όπως και να μας συμπεριφέρεται», με εξώφυλλο την βορειοανατολική κλίτη του Ελικώνα  (όπως φαίνεται από το χωρίο Άσκρη (Παλαιοπαναγιά) και την  Κοιλάδα των Μουσών), τον τόπο της καταγωγής του δηλαδή, γραμμένο όμως στον Ορχομενό το 2016, όπου ζει μόνιμα, τριγυρισμένος από την πολυμελή οικογένειά του.  Ο λόγος για το πόνημα του   - συνταξιούχου πλέον – πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Ν. Αθανασίου, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα – και μας το εμπιστεύθηκε παράλληλα – με τίτλο «Έμμετρη Διδακτική Λαογραφία». 

 Ένα βιβλίο, που όπως φανερώνει και ο τίτλος του, αποτελεί την προσέγγιση του συγγραφέα μέσα από τον έμμετρο λόγο, με αναφορές με έντονο το ελληνοχριστιανικό θρησκευτικό δόγμα, με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, με αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα, την οικογένεια, την ιεροσύνη….
Ξεφυλλίζοντας το, ο αναγνώστης θα σταθεί σε πλείστες αναφορές , εμπνευσμένες από την χριστιανική παράδοση, προσωπικά, όμως, θα έλεγα πως παραμένει εμφανέστατη η πρόθεση του συγγραφέα να … «διδάξει» το απόσταγμα των στιγμών που θέλησε να αποτυπώσει για πάντα μέσα από αυτό του το σύγγραμμα.
Άλλωστε, μαζί με την ιεροσύνη του και η διδασκαλία υπήρξε «τρόπος ζωής» για τον σεβάσμιο Βοιωτό ιερέα και εκπαιδευτικό.
Το ORCHOMENOS PRESS του εύχεται να είναι γερός, ανάμεσα στα αγαπημένα του πρόσωπα και στο βιβλίο του να είναι «καλοτάξιδο»!

ΥΓ. Όσοι επιθυμείτε να το αποκτήσετε, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2261033122 και 6974811607.


Δεν υπάρχουν σχόλια: