Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ευ. Μυτιληναίος: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα

Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδύσεων, υποστήριξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας, στο πλαίσιο του βιομηχανικού συνεδρίου του ΣΕΒ.
«Υπάρχει μια στροφή στον ρεαλισμό από μια αριστερή κυβέρνηση, παρά τα λάθη που έγιναν το 2015, κάτι που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι «η σταθερότητα δεν εξαρτάται τόσο από την κυβέρνηση όσο από την αντιπολίτευση».
Ο κ. Μυτιληναίος άσκησε επίσης, κριτική για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι έγιναν ταμπού, ενώ «η φασαρία γίνεται για το πώς θα βολευτούν τα συμφέροντα που τις λυμαίνονται».
Τόνισε δε, ότι τα κοινωνικά οφέλη θα είναι πολλαπλάσια από το τίμημα που θα συμφωνηθεί, ενώ ανέφερε ότι «χρειάζεται πολύ χιούμορ για να τοποθετήσει κανείς υπουργό, υπεύθυνο για τις ιδιωτικοποιήσεις τον εξαίρετο κ. Λαφαζάνη».
Ανέφερε τέλος, ότι οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, εξαιτίας της δυσπιστίας του πολιτικού κόσμου και της αναξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεσμοθετήθηκε ο δημοσιονομικός «κόφτης».
Πηγή: ΑΜΠΕ - www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: