Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Το κοινωνικό πρόσωπο των ΟΤΑ στην κοινή ενημερωτική ημερίδα της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο τέλος Μαϊου στη Λαμία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι Δήμοι πρόκειται να είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2014-20120 στο πλαίσιο του ΠΕΠ και ειδικότερα του Θεματικού Στόχου 9. Οι δράσεις θα αφορούν στην 3ετή χρηματοδότηση δομών όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, οι Δομές Σίτισης, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία κ.α.
Δεδομένου ότι εντός του Μαΐου αναμένεται να δημοσιευτούν οι προσκλήσεις που θα αφορούν τις εν λόγω δράσεις, οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συντάξουν τις προτάσεις τους, ως δυνητικοί δικαιούχοι των δράσεων και στη συνέχεια να τις υποβάλουν στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι Δήμοι θα πρέπει λάβουν τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στη διαδικασία της σύνθεσης των προτάσεων για τις δράσεις που θα προκηρυχθούν, απέστειλε το αριθμ. 926/5-5-2016 έγγραφο με τίτλο: «Διοργάνωση συναντήσεων – ημερίδων ενημέρωσης και συντονισμού για λειτουργία των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΘΣ 9 των ΠΕΠ» με το οποίο ζητά από τις ΠΕΔ της Χώρας να συνδράμουν με τη διοργάνωση των συγκεκριμένων συναντήσεων εργασίας.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, μένοντας πιστή στην πάγια θέση της περί παροχής κάθε είδους υποστήριξης στους Δήμους της Περιφέρειας, προχώρησε άμεσα σε συνεννόηση με το γραφείο της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού, κας Φωτίου και αποφάσισε να διοργανώσει συνάντηση – ημερίδα ενημέρωσης την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων 6.
Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) και της ΕΕΤΑΑ και θα δοθούν όλες τις αναγκαίες διευκρινίσεις καθώς και κάθε δυνατή αρωγή, συμπεριλαμβανομένου και κατάλληλα προετοιμασμένου υλικού, ώστε πολύ σύντομα να μπορούν οι Δήμοι μας να εξειδικεύσουν και υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις διάφορες δράσεις.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας


ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: