Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Δεύτερη "ψυχρολουσία" για το Λαογραφικό Σύλλογο «Το Γαϊτανάκι» - Τι αναφέρει ως απάντηση ο Δήμος Λεβαδεών

Απάντηση στις καταγγελίες του Λαογραφικού Συλλόγου το «Γαϊτανάκι» ότι ο Δήμος Λεβαδέων δεν στήριξε τις εκδηλώσεις του, δίνει η δημοτική αρχή με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
Η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους εθελοντές δημότες και συνεργάζεται μαζί τους για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προώθηση του πολιτισμού στο Δήμο μας.
Η συμμετοχή όλων στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων του Δήμου έχει ήδη κριθεί θετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Αποκριάς.
Ο Δήμος δεν υποκαθιστά κανένα σύλλογο και την αυτόνομη λειτουργία του. Συνδιοργανώνει και στέκεται αρωγός όταν υπάρχει ταύτιση απόψεων των φορέων και κοινός στόχος.
Σχετικά με την επιτυχία ή όχι των εκδηλώσεων του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς “Το Γαϊτανάκι” η ευθύνη δεν ανήκει στον Δήμο. Η καθυστερημένη (μόλις 2 εβδομάδες πριν) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την οποία άλλαξε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του (διαφορετικά από ότι είχαν δηλώσει εκπρόσωποι του κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού των φορέων) είναι η κύρια αιτία.
Παρόλα αυτά, ο Δήμος περιέλαβε στο εορταστικό πρόγραμμα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου. Η αλλαγή στάσης του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειά “Το Γαϊτανάκι» είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Λιβαδειά με τίτλο «55 χρόνια εκδηλώσεις Καρνάβαλου Ορχομενού» από το Δήμο Ορχομενού και συναρμόδιους φορείς. Η Δήμαρχος απέστειλε  επιστολή προς τα σχολεία για τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτές και κατέβαλε προσπάθεια για τη μείωση της δαπάνης ηχητικής κάλυψης της παρέλασης.
Αν ο σύλλογος δεν είναι ικανοποιημένος από τις εκδηλώσεις του να αναζητήσει τις αιτίες στον πρόχειρο προγραμματισμό και σχεδιασμό τους.
Δεν φταίει πάντα ο κακός καιρός!
Ιδού η Ρόδος… ας ξεκινήσουμε από τώρα για το 2016!!
Όσον αφορά συνολικά τις εορταστικές εκδηλώσεις «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2015″ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη συλλόγων, φορέων, εθελοντών και επιχειρηματιών της πόλης ο δήμος Λεβαδέων ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και υπογραμμίζει: «Βασικός στόχος των εκδηλώσεων ήταν η αναβίωση τοπικών εθίμων με το άναμμα φωτιών σε συνοικίες και χωριά του Δήμου Λεβαδέων καθώς και η παρουσίαση τοπικών παραδόσεων όπως το Γαϊτανάκι των Φλυγονίων, οι Κουδουναραίοι από το Δίστομο και αποκριάτικα τραγούδια και χοροί από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας από το Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου».
«Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του στις φετινές εκδηλώσεις  τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο Γαϊτανάκι των σχολείων, τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι», τους Λιβαδείτες καλλιτέχνες, τη χορευτική ομάδα «Μανουσάκια» Κυριακίου, την ΕΠΑΨΥ Λιβαδειάς, το Τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου, τους Κουδουναραίους Διστόμου, τις επιτροπές κατοίκων Πέρα Χωριού και Τσουκαλάδων, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς, το Μορφωτικό Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου, το Σύλλογο Μικρασιατών Βοιωτίας, το Μορφωτικό Σύλλογο Λαφυστίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανάληψης, το Εικαστικό Εργαστήρι Μαίρης Ανδριτσοπούλου και Δήμητρας Πούλου, τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, το Σωματείο Αρτοποιών Λιβαδειάς τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν καθώς και τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: