Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Την τουρκική υπηκοότητα έλαβε ο Ορχομένιος Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου κκ. Αθηναγόρας Χρυσάνης

Η τουρκική κυβέρνηση χορήγησε πριν μερικές μέρες την τουρκική υπηκοότητα σε δέκα ακόμα ανώτερα κληρικά στελέχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι Μητροπολίτες.
Συγκεκριμένα, την τουρκική υπηκοότητα έλαβαν οι εξής: ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος ως γνωστόν τυγχάνει εξ' απορρήτων του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ πληροφορίες τον θέλουν ως μελλοντικό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής σε διαδοχή του σημερινού Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Επίσης, Τούρκοι υπήκοοι έγιναν οι Μητροπολίτες Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αυστρίας Αρσένιος και Σηλυβρίας Μάξιμος.
Από την Πατριαρχική Αυλή έγιναν Τούρκοι υπήκοοι οι εξής: Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ο Υπογραμματέας Ιωακείμ, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Ανδρέας, ο Δευτερεύων των Διακόνων Θεόδωρος, ο Μέγας Σύγκελλος Αμβρόσιος και ο Μέγας Βιβλιοθηκάριος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος. Διαβάστε περισσότερα στο  http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/30184-2015-02-18-20-49-08 

ΥΓ. Το έχουμε γράψει και θα το τονίσουμε για άλλη μια φορά: Είναι ξεχωριστή τιμή για τον Ορχομενό, τη Βοιωτία και τη Στερεοελλαδίτικη γη, η πορεία του κκ. Αθηναγόρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινοπόλεως, ένας ιεράρχης με υποδειγματική ταπεινότητα και αξιόλογη πνευματική πορεία, ικανή να αναφωνήσουμε και πάλι: ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: