Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools 2014 ταξιδεύει στη Θήβα

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» στο πλαίσιο συμβολής του στην γνωριμία και προώθηση των νέων σκηνοθετικών δημιουργιών και της Τέχνης του Κινηματογράφου και σε συνεργασία με το «Artfools video festival – Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας» φιλοξενεί, για πρώτη φορά, στην πόλη της Θήβας ταινίες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 6ουΔιεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools 2014, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την «Εταιρεία Πολιτισμού Artfools» και με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» (http://artfoolsvideofestival.gr) αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς περισσότεροι από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους. Από το σύνολο των 150 συμμετοχών, προβλήθηκαν και διαγωνίστηκαν μετά από επιλογή, 28 ελληνικές και 28 διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, καθώς επίσης και 32 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους.
Ξεχωριστή τιμή για το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτέλεσε και η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint», καθώς επίσης και ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος βραβεύτηκε στις Κάννες για την ταινία «Miss Violence».
Το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» παρουσίασε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, masterclasses, σεμινάρια , εκθέσεις και συναυλίες .
Την κριτική επιτροπή του 6ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτελούσαν οι: Δημήτρης Βερνίκος (σκηνοθέτη), Ορέστης Ανδρεαδάκης (κριτικό κινηματογράφου), Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτη και σεναριογράφο), Αλέξανδρος Χαρτώνας (σκηνοθέτη) και Φώτη Νατσιούλη (φωτογράφο).
Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στο χώρο του «Ζήθος» – Επαμεινώνδα 90 και ώρα 7.00 – 8.30 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: