Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

«Ο Ελείτροχος πάει σχολείο»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του, με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, και πιο συγκεκριμένα, με την Τέχνη της Φωτογραφίας, συνεχίζει τις δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά.


Κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας του 1ουΓυμνασίου Θήβας κ. Αθανασούλιας Αλεξάνδρας και του εκπαιδευτικού κ. Μήτση Χρήστου την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 και στο χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τίτλο: «Γνωριμία με τη Τέχνη της Φωτογραφίας». Η δράση θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2015, με την διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας μαθητών του Γυμνασίου
Στόχος της δράσης αυτής του συλλόγου είναι να εισάγει, με τρόπο ψυχαγωγικό, τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, οξύνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Στην πρώτη συνάντηση, με εισηγήτρια την εκπαιδευτικό Αναστασίου Ειρήνη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια εισαγωγική επαφή με τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, να γνωρίσουν τα είδη της φωτογραφίας, τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρει η Φωτογραφία, και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Μετά τιμής,

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    Αναστασίου Ειρήνη                     Μπεκρής Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: