Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αναβάλλεται έναν μήνα η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Την αναβολή, κατά έναν μήνα (για τον Σεπτέμβριο δηλαδή, αφού έπρεπε να καταβληθεί τον Αύγουστο) στην καταβολή της πρώτης δόσης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αναβάλλεται κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ ώστε να διορθωθούν λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι αυτή την πρόταση είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠαΣοΚ.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στις 25 Αυγούστου θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει συσταθεί με πρότασή του και στο οποίο μετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι παραγωγικοί φορείς με στόχο την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών που μειώνουν την ανεργία, δημιουργούν νέες και διασφαλίζουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας καθώς προφανώς δεν αρκούν τα μέτρα προσωρινής απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η κυβέρνηση επισημοποίησε τη συνέχιση των μέτρων στήριξης των ανέργων που είχαν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με κορμό τον ΟΑΕΔ και αφετηρία τις προτάσεις που είχε εισηγηθεί η Κ.Ο. του ΠαΣοΚ.

Νωρίτερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη στην υπόθεση από μια αλυσίδα ανθρώπων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε».

Η κα. Βούλτεψη αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η αντίστροφη πορεία για τις φορελαφρύνσεις θα ξεκινήσει μόλις το χρέος και επισήμως χαρακτηριστεί βιώσιμο.

Ευθύνες στο «προηγούμενο οικονομικό επιτελείο» για τα λάθη που σημειώθηκαν στον ΕΝΦΙΑ επέρριψε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στον τέως Γ.Γ. Εσόδων: «Ο τέως γ.γ. Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση γενικός γραμματέας δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Έγιναν λάθη». Πηγή www.paseges.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: