Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μαζική η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά για τις ευρωεκλογές!

Σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, την Τρίτη 20 Μάη, μίλησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.
Οι εργαζόμενοι,οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέες και οι νέοι της Λιβαδειάς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έσφυζε από παλμό, στον απόηχο του θετικού αποτέλεσματος για τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε όλη τη χώρα, στη Στερεά και στη Λιβαδειά, έστειλαν το μήνυμα: «Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού, λέμε όχι στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων».

Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:

        “Μπορούμε ιδιαίτερα εδώ στη Λιβαδειά που την προηγούμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, του συνδυασμού του ΚΚΕ, πήρε 20%, και στην Περιφέρεια  υπερδιπλασιάσαμε τις ψήφους μας και το ποσοστό από τις βουλευτικές εκλογές, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, να δυναμώσει το ΚΚΕ. Μπορούμε να βάλουμε εμείς εμπόδια στους εκβιασμούς, στις αυταπάτες. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ να γίνει ισχυρός ο Λαός.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει αυτό που όλοι μουρμουράνε «φτάνει ως εδώ, δεν πάει άλλο, μας έχετε τσακίσει», αλλά και το «κάτι πρέπει να γίνει, να βάλουμε ένα φρένο», μπορεί να εκφράσει το θυμό, την αγανάκτηση, την οργή, τη διάθεση για τιμωρία που δεν είναι τυφλή, βλέπει πέρα από τα κόμματα, πέρα από το πολιτικό προσωπικό και στοχεύει στον πραγματικό ένοχο την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. 
Αυτή η πολιτική της ΕΕ, και των μονοπωλίων πρέπει να καταδικαστεί στις ευρωεκλογές με την καταψήφιση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με την υπερψήφιση του ΚΚΕ. Αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή, και δεν θα το αλλάξουμε τώρα, γιατί εμείς δεν τα μαζεύουμε, δεν παζαρεύουμε και δεν κοροϊδεύουμε. Γι' αυτό ας αφήσουν ορισμένοι τα σάπια του τύπου: «εμείς στην Πάτρα θα σας ψηφίσουμε εσείς τι θα κάνετε»;
Και πάει πολύ να το ρωτάνε αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λίγες μέρες πριν ο πρόεδρος του με το γνωστό, που είπε, ότι: «η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται», υπέγραψε δήλωση υποταγής στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τέρμα λοιπόν, η πλάκα.

Βρισκόμαστε στο παρά 5’ της κάλπης των ευρωεκλογών και τα εκβιαστικά διλήμματα δίνουν και παίρνουν!
Σταθερά βήματα μπροστά η ΝΔ, απειλές για την κυβερνητική σταθερότητα το ΠΑΣΟΚ, «ψηφίζουμε και φεύγουν», ο ΣΥΡΙΖΑ και ξανασερβίρει κι αυτός, ξαναζεσταμένο αυτό που πολλές φορές ο λαός είπε τα προηγούμενα χρόνια «να φύγουν αυτοί… για να ‘ρθουν οι επόμενοι». Αυτή την επιλογή την πλήρωσε και την πληρώνει ακόμα ακριβά, ο λαός μας. Από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και πάλι πίσω ο λαός μας κάθε φορά με την επιλογή του «μικρότερου κακού» κάτι να εμποδίσει, κάποιον να τιμωρήσει, τιμωρούσε τον ίδιο του τον εαυτό, «έβαζε τα χεράκια του και έβγαζε τα ματάκια του». Τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μονιασμένοι μαζί κυβερνούν μαζί ματώνουν το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές συμμαχίες του προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση το αστικό πολιτικό σύστημα. Τι άλλο κάνει όταν σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα εάν αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους, απαντά ότι “δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δε φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο  σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και  ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο, αλλά εθνική υπόθεση”.  Δηλαδή το πρόβλημα είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και όχι η πολιτική τους;
   Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την κυβερνητική σταθερότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική εναλλαγή, δίνουν στο λαό ρόλο θεατή, παρατηρητή,  καλλιεργούν τη λογική της ανάθεσης , σα να λέμε: «κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει». Ένας λόγος παραπάνω για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη.

        Οι παλιοί γνωρίζουν καλά και τα νέα παιδιά μπορούν να μάθουν. Τα νέα παιδιά που γεννήθηκαν με το ευρώ, που τους πιπιλίζουν το μυαλό στο σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη, δεν είναι η ήπειρος που κατοικούν οι λαοί της, δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει η Ευρώπη των λαών.
Η ΕΕ από γεννησιμιού της αντιδραστική αντεργατική και αντιλαϊκή ήταν γιατί οικοδομήθηκε πάνω στα θεμέλια της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και γι αυτό ακριβώς δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν πρόκειται να γίνει φιλεργατική, φιλολαϊκή. Χειρότερη θα γίνεται για τους λαούς, καλύτερη δεν θα γίνεται. Με τρόικες και χωρίς τρόικες, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια κυρίως όμως με μόνιμα δεσμά, μόνιμα μνημόνια για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
        Και εδω στη Λιβαδειά, ο καθένας με την πείρα του μπορεί να απαντήσει: Σε τι ωφελήθηκε ο εργαζόμενος από την ΕΕ που του λέει ότι πρέπει να είσαι ευέλικτος, δηλαδή να δουλεύεις 2 ώρες σήμερα τρεις ώρες αύριο, σε τι ωφελήθηκε ο άνεργος που του λένε πήγαινε για δουλειά με μισό μεροκάματο και το άλλο μισό θα το δώσουμε εμείς και επιπλέον στον εργοδότη στην επιχείρηση; Σε τι ωφελείται το νέο παιδί που του λέει «φύγε από το σχολείο δεν παίρνεις τα γράμματα τράβα για δουλειά μαθητευόμενος, δηλαδή, τζάμπα εργάτης. Σε τι ωφελήθηκε ο έλληνας αγρότης που ξεκληρίζεται την ίδια στιγμή που βλέπει στα ράφια του σουπερ μάρκετ εισαγόμενα προϊόντα που ίδιος μπορεί να παράγει;
        Στο “ποιος ωφελήθηκε;”, “οι λαοί ή τα μονοπώλια;”, απαντούν τα  εκατομμύρια των ανέργων σε όλη την ΕΕ, των φτωχών, των άστεγων, των ανθρώπων που πρέπει να ζήσουν με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα.  

Η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων και τη δική τους εξουσία υπερασπίζει γι' αυτό αντιμετωπίζει το εργατικό λαϊκό κίνημα με τρομονόμους, ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού με ευρωστρατούς. Γι' αυτό δηλητηριάζει τις νεανικές συνειδήσεις, με τον αντικομουνισμό, τη θεωρία των δύο άκρων, γι αυτό εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό. Γι' αυτό τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών που γιορτάσαμε πριν λίγες μέρες στις 9 του Μάη, την έχει κάνει μέρα της Ευρώπης για να μη μάθουν τα παιδιά μας πως ένας λαός οργανωμένος αποφασισμένος, μπορεί να νικήσει αυτόν που φαίνεται «ανίκητος», μπορεί να επιβάλει το δίκιο του.

Η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην οικονομία, αχρηστεύει παγίδες που στήνουν τμήματα της αστικής τάξης στο λαό μας. Απαντά στο μπαμπούλα της απομόνωσης που χρόνια τώρα επιστρατεύουν για να του πουν «κάτσε δω και μη μιλάς».
Εμείς ρωτάμε τον άνεργο, υπάρχει μεγαλύτερη απομόνωση, μοναξιά απ’ την ανεργία, απ την απελπισία να μη βρίσκεις μεροκάματο, να μη ξέρεις πως θα ξημερώσεις… Υπάρχει μεγαλύτερη απομόνωση από το φόβο της απόλυσης, την αγωνία να τα βγάλεις πέρα. Υπάρχει μεγαλύτερη απομόνωση να σπουδάζεις και να μη μπορείς να δουλέψεις σ αυτό που σπούδασες να μην μπορείς να φτιάξεις τη ζωή σου, να κάνεις οικογένεια υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από το να σαι κυνηγάνε τα χρέη, οι τράπεζες;
Αν θες να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι σου… αν θες να φύγει ο φόβος βάλε στο μυαλό σου σκέψου, προβληματίσου σ’ αυτό που σου λέει το ΚΚΕ πως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική αυτή η χώρα δεν είναι ψωροκώσταινα μπορεί να δώσει δουλειά στο λαό της, δικαιώματα μπορεί να δώσει υγεία παιδεία ζωή με δικαιώματα γιατί έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μονοπώλια, που πρέπει να κοινωνικοποιηθούν, έχει ορυκτό πλούτο έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές που στα χέρια του λαού της είναι ευλογία, έχει εργάτες ικανούς, επιστήμονες και μπορεί αν ο λαός της πάρει την εξουσία να οργανώσει κεντρικά την οικονομία.  

        Στις λίγες μέρες που απομένουν να φτάσουμε παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι σε κάθε λαϊκό εργατικό σπίτι, να αχρηστεύσουμε δίχτυα, να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια, να προσπεράσουμε τρικλοποδιές που βάζουν τα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου.

        Μπορούμε και εδώ στη Λιβαδειά, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ. Μπορούμε να βάλουμε εμείς εμπόδια στους εκβιασμούς, στις αυταπάτες. Μπορούμε, με ισχυρό ΚΚΕ να γίνει ισχυρός ο Λαός.”