Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λουκάς Υπερήφανος: «Απλώνω σ` όλο τον κόσμο το χέρι μου και σας ζητώ να έρθετε μαζί μας»


Δύο 24ωρα πριν από την επανάληψη των Δημοτικών εκλογών, το ORCHOMENOS PRESS συνάντησε τον νικητή  του α` γύρου. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος , πιο ισχυρός από ποτέ, βάζει  «τα πράγματα στη θέση τους» και χωρίς διάθεση εντυπωσιασμού αλλά και εκδίκησης απέναντι σε οποιονδήποτε, δηλώνει πως «η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή για όλους». Ακόμη ζητά από τους συμπολίτες του να επαναλάβουν το νικηφόρο αποτέλεσμα . To ίδιο ζητά και  από εκείνους που δεν στήριξαν τον Συνδυασμό του στον α` γύρο, καλώντας τους  να το κάνουν αυτή την Κυριακή!  Γιατί η νίκη, όπως μας λέει, θα είναι νίκη όλων μας. 


Κύριε Υπερήφανε, εν όψει του β` γύρου των Δημοτικών Εκλογών, σας ζητάμε να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής για τον Συνδυασμό σας…

To  αποτέλεσμα της 18ης Μαϊου 2014 ήταν ξεκάθαρο. Ο κόσμος επιβράβευσε τον Συνδυασμό μας με ποσοστό που άγγιξε το 49% στον α` γύρο και μας έδωσε 1.100 περίπου ψηφοδέλτια περισσότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρείς συνδυασμούς που ακολούθησαν.  Εάν ίσχυε το προηγούμενο εκλογικό σύστημα, δηλαδή, σήμερα δεν θα συζητούσαμε για το β` γύρο.
Ωστόσο, κανείς μας δεν υποτιμά την επόμενη αναμέτρηση. Δεν μπορούμε, όμως, να μην πούμε ότι ήμασταν οι νικητές του α` γύρου και ότι η σημερινή Δημοτική αρχή απώλεσε κάθε προβάδισμα που εντέχνως καλλιεργούνταν από καιρό πως είχε παντού και κυρίως στην πόλη του Ορχομενού.  
Ωστόσο, για να είμαι δίκαιος, οι εκλογές αυτές δεν ανέδειξαν  «νικητές» μόνο εμάς αλλά και τον τρίτο και τέταρτο συνδυασμό. Ο κ. Στεφανίδης με τους άξιους υποψηφίους του κατάφερε να συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το οποίο άγγιξε περί το 10% και προς το παρόν ανέδειξε  τον ίδιο  ως μέλος του ΔΣ. Αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση με το ανανεωμένο της  ψηφοδέλτιο  και επικεφαλή τον κ. Σκόπα κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις του σ` όλο το Δήμο και να συμμετέχει στο νέο ΔΣ.
Εμείς, λοιπόν,  θεωρούμε πως οι δημότες μας λειτούργησαν υγιώς, μ` άλλα λόγια, και με τις επιλογές τους ανανέωσαν συντριπτικά το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο με την δύναμη του κόσμου εν τέλει, θα ηγούμαστε από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι αντίπαλοί, σας κατηγορούν ότι παρέλαβαν ένα Δήμο στο «κόκκινο» και κατάφεραν να τον νοικοκυρέψουν. Τι έχετε να απαντήσετε;

Οι αντίπαλοί μας, εννοείτε τον Συνδυασμό της Νέας Εποχής, να υποθέσω, γιατί κανείς άλλος δεν επικεντρώθηκε στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσο η «αυλή» του κ. Ξηρογιάννη.  
Όταν εγώ και οι συνεργάτες μου παραδώσαμε το Δήμο το 2010 ούτε στο «κόκκινο» ήμασταν ούτε εκτός από κάθε περιφερειακό σχεδιασμό.
Σας θυμίζω ότι ήμασταν ο πρώτος Δήμος στη Στερεά Ελλάδα σε απορροφητικότητα, ο πρώτος που απέκτησε διαχειριστική επάρκεια και πολλά άλλα που ο κόσμος τα ξέρει. Ποιος Δήμος άλλωστε υλοποίησε έργο της τάξης των 11 εκατ. ευρώ που υλοποίησε ο δικός μας αυτή την τριετία; Στη τριετία της κρίσης και των μνημονίων, που είναι η δικαιολογία της παρούσας δημοτικής αρχής για να κρυφτεί πίσω από την ανυπαρξία της. Και όχι μόνο αυτό.  Αλλά για τους αντιπάλους μας αυτά είναι «ψηλά γράμματα». Στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι παρέλαβαν «καμένη γη» φρόντισαν να παρουσιάσουν τα δεδομένα όπως τους συνέφερε και όπως εκείνοι ήθελαν να τα ερμηνεύουν. Είδα το προεκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησαν, με τους αριθμούς να ερμηνεύονται όπως εκείνοι θέλουν να τους διαβάζουν κι από την άλλη είδα τον κόσμο να το πετάει στα σκουπίδια! Ξέρετε γιατί;
Γιατί οι αριθμοί δεν λένε τίποτα στον κόσμο εάν κοιτάμε μόνο τους αριθμούς και ξεχνάμε τους ανθρώπους. Αλλά δεν με ενδιαφέρει να τους αλλάξω γνώμη.
Το έργο μας, η δυναμική του Δήμου μας και η παρακαταθήκη μας , φάνηκε σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια.  Η λογιστική τακτοποίηση που επικαλούνται είναι αριθμοί αλλά όχι ουσία. Είναι τέχνασμα,  όχι η αλήθεια. 
Κι` είναι η γνωστή τακτική της λάσπης, η οποία πλέον δεν πιάνει.
Το 2010 το πέτυχαν. Τώρα ο κόσμος τους έμαθε, ξεσκεπάστηκαν.

Όταν λέτε έργο, θέλετε να μας θυμίσετε τι έγινε στη θητεία σας;

Γιατί όχι, άλλωστε εμείς απαντάμε πάντα με έργα. Όχι με λόγια , γι` αυτό και θα σας παραθέσω κάποια από αυτά που έγιναν στον τόπο μας με εμένα επικεφαλή Δήμαρχο και τους άξιους συνεργάτες δίπλα μου. Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με γεγονότα και γι` αυτό έχω ετοιμάσει μια  λίστα που παραδώσαμε στον κ. Ξηρογιάννη  με τα πεπραγμένα μας:
·         Κλειστό αρδευτικό σύστημα.
·         Αποχετευτικό σύστημα Ορχομενού.
·         Νηπιαγωγεία Ορχομενού.
·         Συγκρότημα πέτρινων κτιρίων (πρώην «Εταιρεία» στην είσοδο του Ορχομενού) όπου λειτουργούν Συνεδριακό Κέντρο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και οι Δομές Δια Βίου Μάθησης.
·         Πολυδύναμο ιατρείο Ορχομενού.
·         Δημοτικό αναψυκτήριο που νοικιάζεται σε ιδιώτες και αποφέρει εισόδημα στο Δήμο.
·         Γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις στην ίδια περιοχή με το αναψυκτήριο.
·         Συνθετικός χλοοτάπητας, πυλώνες φωτισμού και καθίσματα στο Δημοτικό Στάδιο.
·         Αθλητικός εξοπλισμός στο στάδιο.
·         Δημοτική βιβλιοθήκη.
·         Αποπεράτωση και εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου.
·         Κατασκευή εργοταξίου του Δήμου.
·         Πλατεία Αθάμαντος (Σκριπούς) Ορχομενού.
·         Πλατεία και παιδική Χαρά στον Συνοικισμό Ορχομενού.
·         Παιδική Χαρά πλατείας Ηρώων Ορχομενού.
·         Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
·         Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης.
·         Ηλεκτροφωτισμός σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα (τόσο στον είσοδο όσο και μέσα στα χωριά).
·         Αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης.
·         Διαμόρφωση της ανατολικής εισόδου Ορχομενού.
·         ‘Οχημα βοθρολυμάτων.
·         Πλατεία και φωτισμός Αγίου Δημητρίου.
·         Πλατεία Μαυρόγειας.
·         Πλατεία Παύλου.
·         Είσοδος Λουτσίου.
·         Φωταγώγιση του κάστρου στον Πύργο.
·         Ασφαλτόστρωση του δρόμου Διονύσου-Άη Νικόλα στα Καμπιά.
Ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά.
·         Αποκατάσταση Παναγίας Σκριπούς.
·         Αγροτική οδοποιία.
·         Εγγραφή και επαφή με το ΔΙΑΖΩΜΑ για την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων.
Αυτά είναι μερικά από τα έργα κατά την προηγούμενη θητεία μας.
Εμείς αυτά τα κάναμε, δεν ΘΑ τα κάνουμε!  Και σας ρωτώ;
 Μπορεί κανείς να σβήσει αυτό το έργο από τα μάτια του κόσμου;

Αλήθεια, τι έγινε με την υπόθεση της αγωγής που έχετε κάνει σε βάρος των κκ. Ξηρογιάννη και Τριανταφύλλου;

Σ` όλο το προεκλογικό αγώνα μας προσπάθησα να μην απασχολήσω τον κόσμο σ` αυτή την υπόθεση,  μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης αυτοδιοικητικής μας ζωής. Αλλά δεν γίνονταν να μην υπερασπιστώ τον εαυτό μου ως πολίτης αλλά και ως δημόσιο πρόσωπο, το οποίο δέχθηκε τόσο λάσπη και ανυπόστατες συκοφαντίες, όσο κανείς άλλος. Μετά τις εκλογές του 2010 προσέφυγα στην δικαιοσύνη και μερικούς μήνες αργότερα – παρ` όλο που τους έδωσα τη δυνατότητα να αποδείξουν εκείνα που έλεγαν προεκλογικά για να παραπλανήσουν τον κόσμο – σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που έχω στα χέρια μου καταδικάστηκαν «ως ψεύτες και συκοφάντες» και με πρόστιμο από 40.000 έκαστος. Αλλά μυαλό βλέπω δεν έβαλαν.
Η «αυλή» του κ. Ξηρογιάννη συνεχίζει να με κατηγορεί, να με συκοφαντεί, να λένε ότι φτάνουν, να γράφουν ότι φτάνουν, να σέρνονται στα μάτια σας .
Προφανώς έχουν πάρα πολλά συμφέρονται για να ξανακρεμαστούν στην εξουσία του Δήμου γι` αυτό και παντοίο τρόπο παλεύουν να μην την χάσουν. 
Είναι προκλητικοί πλέον. Εγώ όμως δεν θα συρθώ στο επίπεδό τους.
 Η δικαιοσύνη τους δίκασε  αλλά και εσείς τους δικάσατε την περασμένη Κυριακή. Τους δικάσατε με το αποτέλεσμα του α` γύρου.

Ο συνδυασμός σας κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος στα 9 από τα 11 Δημοτικά Διαμερίσματα και πρώτος συνδυασμός στον Ορχομενό. Βρήκατε δηλαδή πιο δυνατός από ποτέ σ` αυτές τις εκλογές;

Ασφαλώς! Έχω εκλεγεί Δήμαρχος, όπως ξέρετε , άλλες δύο φορές και έχω πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο έργο με την βοήθεια των συνεργατών μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων σ` όλο το Δήμο. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν τυχαίο. Εγώ και σεβάστηκα και στήριξα τους Προέδρους των χωριών μας. Τους άκουγα, συνεργάστηκα μαζί τους, έλυσα προβλήματα και φτιάξαμε μαζί πολλά μεγάλα και μικρά έργα. Γι` αυτό και είμαι αγαπητός σε όλα τα χωριά, όχι μόνο στον Ορχομενό. Γιατί τους πρόσεξα, δεν τους υποτίμησα, δεν τους παραμέλησα. Είναι γεγονός , όμως, πως και ο Ορχομενός αυτή τη φορά είναι μαζί μας αλλά η μεγαλύτερή μας «νίκη» ήταν στην Τοπική Κοινότητα Λουτσίου που σε καμιά προηγούμενη αναμέτρηση δεν είχαμε καταφέρει ως συνδυασμός να πετύχουμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Χαιρόμαστε γι` αυτά τα αποτελέσματα, δεν σας το κρύβω. Κι` αυτό μας δίνει τη δύναμη να ελπίζουμε πως και αυτή την Κυριακή , σύσσωμοι οι δημότες θα δώσουν την οριστική, την τελική νίκη στον συνδυασμό μας.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε μια παράλληλη και καλπάζουσα κορύφωση, κυρίως μέσω του facebook, ύβρεων και ανυπόστατων σχολίων σε βάρος σας. Ποια είναι η απάντησή σας;

Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, εγώ και οι συνεργάτες μου, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι σειρά ανυπόστατων σχολίων και μια προεκλογικής λάσπης προκειμένου να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα.
Ο κόσμος όμως και τους βλέπει και τους κατακρίνει. 
Εγώ από την μεριά μου αδιαφορώ για όλα αυτά και επικεντρώνομαι στην ουσία, που δεν είναι άλλη από την επαφή  μου με τον κόσμο και όχι με την εικονική πραγματικότητα. Τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από το ιντερνετ , ούτε μέσα από αργόσχολους και συκοφάντες.  Με την ευκαιρία μου δίνεται θέλω, όμως, να τους δώσω μια άλλη απάντηση. Να τους ζητήσω να σταματήσουν να μας διχάζουν. Να σεβαστούν τους δημότες μας που έδειξαν εξ ` αρχής τις προθέσεις τους. Και κάτι ακόμη. Δεν ήθελα ποτέ το κακό του άλλο. Δεν ζητάω εκδίκηση. Και γι` αυτό θα εκφράσω για άλλη μια φορά δημόσια την ευχή  για ταχεία ανάρρωση στον Επικεφαλή της Νέας Εποχής.

Λέγεται πως είχατε σκοπό να τον επισκεφθείτε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Ισχύει;

Σας είπα: Δεν ευχήθηκα ποτέ το κακό του. Εκείνος ήθελε πάντα να μου βγάλει τα μάτια και να με  διασύρει προσάπτοντας μου χαρακτηρισμούς και να κάνει τον κόσμο να με μισήσει. Με πάσα ειλικρίνεια θα του ευχηθώ ξανά,  να γυρίσει το γρηγορότερο στην οικογένειά του και στο σπίτι του. 

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα προς τους αναγνώστες μας εν όψει του β` γύρου;

Ζητών από τον κόσμο να ξαναφανερώσει την εμπιστοσύνη του.
Να κλείσει τ` αυτιά του στην κλάψα των αντιπάλων, να μην παρασυρθεί από τους συκοφάντες, να σκεφτεί ψύχραιμα και να δει ποιος μπορεί να είναι ο δυνατός Δήμαρχος για την επόμενη 5ετία, ο Δήμαρχος που μπορεί να ακουμπήσει πάνω του.
Την περασμένη Κυριακή, καταφέραμε με την δική σας επιλογή να αναδείξουμε μια σειρά από νέους συμβούλους, που με τους εμπειρότερους και μαζί με τους υπόλοιπους,  σκοπεύουμε να δουλέψουμε όλοι μας γι` αυτό τον τόπο, που ως Συνδυασμός «Όραμα και Έργο» έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Παρ` όλο που όλοι ξέρουμε ποιοι μας πολεμούν πάνω και κάτω από το τραπέζι, δεν τους κρατάμε καμιά κακία.
Την άλλη μέρα οφείλουμε όλοι να έχουμε ξεχάσει τις διαφορές μας και να δουλέψουμε για τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού.
 Γι` αυτό και σήμερα απλώνω ακόμη το χέρι μου  σ` όλο τον κόσμο και σας  ζητώ να έρθετε μαζί μας. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή για όλους. Αυτό έκανα ως Δήμαρχος, αυτό θα ξανακάνω.
Το ξέρετε και οι φίλοι μας και οι αντίπαλοί μας.
Την Κυριακή, 25 Μαίου 2014, 
πάμε όλοι μαζί για την τελική νίκη, 
τη νίκη όλων μας. 
Πάμε για να δούμε καλύτερες μέρες στον Δήμο μας . 
Με ισχυρό Δήμαρχο 
και ανανεωμένο Δημοτικό Συμβούλιο.