Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τι πρόστιμο θα πληρώσουν όσοι χάσουν την προθεσμία του Ε9

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή του Ε9 και όσοι την χάσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο από την Εφορία, αφού δεν θα δοθεί καμία παράταση όπως ξεκαθάρισε το υπουργείο Οικονομικών. Το πρόστιμο που αναμένεται να πληρώσουν οι υπόχρεοι που θα χάσουν την προθεσμία θα φτάσει τα 100 ευρώ, ενώ κινδυνεύουν και με έξτρα φόρο κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, στο βαθμό που διαθέτουν ακίνητα τα οποία εξαιρούνται από το φόρο.
Μετά τις αλλαγές στα φοροπρόστιμα, η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Ε9 συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ, δεδομένου ότι πρόκειται για δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα από την οποία δεν απορρέει υποχρέωση καταβολής φόρου. Αυτός είναι ο πρώτος κίνδυνος που διατρέχουν όσοι χάσουν την προθεσμία.
Ο δεύτερος συνδέεται με τον ΕΝΦΙΑ. Οι νέες δηλώσεις Ε9 θα ληφθούν υπ' όψιν προκειμένου να υπολογιστεί ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αλλά και ο συμπληρωματικός φόρος στα πρότυπα του ΦΑΠ (για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ), που θα αρχίσουν να εξοφλούνται σε έξι μηνιαίες δόσεις για φέτος, από τον Ιούλιο.


Πηγή: Τι πρόστιμο θα πληρώσουν όσοι χάσουν την προθεσμία του Ε9 | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156876#ixzz32zPz5yu7

Δεν υπάρχουν σχόλια: