Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Δήλωση καταπέλτης για τις αναπτυξιακές προτάσεις της Βοιωτίας από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης


Ο νέος Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου άνοιξε τα χαρτιά του στο μεγαλύτερο περιοδικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ, το «Επιστημονικό Μάρκετινγκ» και απάντησε με αισιοδοξία στους… μύθους που λέγεται πως θα επηρεάσουν αρνητικά την τουριστική κίνηση φέτος, ενώ ανέλυσε την πραγματικότητα και περιέγραψε τη ρεαλιστική εικόνα του εγχώριου Τουρισμού εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.
Ακόμη, στη συνέντευξη του εξηγεί το μοντέλο της νέας τουριστικής προβολής, αναφέρεται στο Συνεδριακό Τουρισμό και επαναλαμβάνει τη θέση για την Ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου. Η συνέντευξή του κυκλοφόρησε στο τεύχος Απριλίου 2009 και ανάμεσα στις ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Μαρκόπουλος ήταν και εκείνη σχετική με την δημιουργία περιφερειακού αεροδρομίου στο Νομό μας, πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς μέσω του Συμβούλου Επιχειρήσεων και νυν Διευθύνοντος Συμβούλου του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γιάννη Λιάκου και έχουν αγκαλιάσει ασφαλώς σύσσωμοι οι φορείς, η ΝΑΒ και οι ΟΤΑ του Νομού μας.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος ρωτήθηκε «ανάμεσα σε πολλές σκέψεις που ακούγονται τι έχετε να απαντήσετε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία ενός περιφερειακού αεροδρομίου στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας; Και η απάντηση που έδωσε είναι η εξής: «Είναι γνωστό πως δεν επιτρέπει η σύμβαση με τη HOCHTIF άλλο αεροδρόμιο διεθνές στα 100 χιλιόμετρα και περιμετρικά του “Ελ. Βενιζέλος”. Δεν πιστεύω σε νέο αεροδρόμιο στη Βοιωτία. Η περιβαλλοντική επίπτωση θα είναι τραγικότερη των όποιων ωφελημάτων».
Δικά, λοιπόν, τα σχόλια δια στόματος ενός πολιτικού που κατάγεται από τον όμορο Νομό της Εύβοιας! Περισσότερα στο www.morax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: