Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Πανελλήνιας απήχησης εκδήλωση ετοιμάζει η Περιφέρεια στο Σχηματάρι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Συνεχίζεται η κινητικότητα γύρω από τις συντονισμένες δράσεις για τον Ασωπό




Την κινητικότητα των τελευταίων μηνών – μέσα από τις συντονισμένες δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Τανάγρας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας – έρχεται να ενισχύσει η επί τόπου επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος  και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, μεσοβδόμαδα στο Σχηματάρι.

Σε ευρεία σύσκεψη για τον Ασωπό, που  συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, εμπλεκόμενοι φορείς, κ.α. , τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ενημέρωσαν τον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμού που ανέκυψε έπειτα από μελέτες και δημόσια διαβούλευση για την  εξυγίανση και αναμόρφωση του Ασωπού.  


Που στάθηκε ο Μπακογιάννης


«Αντί να ρίχνουμε το ανάθεμα στο κεντρικό κράτος και να μην αλλάζει τίποτε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και αποφασίσαμε, έπειτα από εξαντλητικό διάλογο, να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας» τόνισε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Μπακογιάννης, που ανέλυσε το πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με επιστημονικούς φορείς, όπως ο Δημόκριτος, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους, για την δημιουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας, του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος, τους Επιχειρηματικού Πάρκου αλλά και σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης, για την επίτευξη του στόχου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης τόνισε:« Επί πολλά χρόνια, είχαμε πέσει κι εμείς, ως κοινωνία, θύματα των διλημμάτων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού συμφέροντος. Σήμερα, το δίλημμα αυτό δεν υφίσταται. Μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των πολιτών και η δημιουργία ενός άλλου δρόμου που οδηγεί σε έναν Ασωπό που θα είναι πηγή ζωής, υγείας, φυσικού κάλλους και θα δώσει ευκαιρία υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είμαστε κοντά, έχουμε πορεία μπροστά μας, για την αντιμετώπιση κάθε εμποδίου που προκύπτει, αλλά αυτή τη φορά αποφασίσαμε όλοι μαζί να πάρουμε τη τύχη του Ασωπού στα χέρια μας και όλοι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο» και ευχήθηκε, η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, να γίνει η αφορμή για να υποστηριχθεί και εμπράκτως η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της Στερεάς Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, συμφώνησαν στην στενή συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Τανάγρας για την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του Ασωπού και την απεμπλοκή δράσεων από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.
«Χαίρομαι γιατί σήμερα στο Σχηματάρι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο για το σχέδιο που εκπονήσαμε κατά τη δημόσια διαβούλευσή μας για την εξυγίανση του Ασωπού. Γενικά χαίρομαι όταν βρίσκουμε συμπαραστάτες σε αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε ως κοινωνία στον τόπο μας. Να μετατρέψουμε τον Ασωπό σε πηγή ζωής, υγείας και ανάπτυξης. Αυτή η επίσκεψη του Υπουργού, ας γίνει η αφορμή για να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, εμπράκτως» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Μπακογιάννης

Τι θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο Σχηματάρι…


Η Περιφέρεια, επαναλαμβάνουμε, έχει βάλει πολύ ψηλά των πήχη των προσδοκιών για τον Ασωπό, κι αυτό έχει φανεί πολύ καθαρά μέσα από τις συντονισμένες δράσεις τους. Ήδη η διαβούλευση για την ΟΧΕ προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και άμεσα θα έρθει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ και ο σχεδιασμός για το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων Σχηματαρίου – όπως ανακοινώθηκε και στην πρόσφατα Γενική Συνέλευση του Σ.Β.Σ.Ε. – ωριμάζει προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η «εθνική» αυτή υπόθεση, οδηγεί τώρα την Περιφέρεια να λάβει την πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να αναδείξει το θέμα στο πανελλήνιο και μέσα από μια ολοήμερη εκδήλωση με υψηλούς προσκεκλημένους να ακουστεί τι γίνεται σήμερα μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Τανάγρας και πολιτείας.
Έτσι, στις 6 Ιουνίου 2017 από το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Σχηματαρίου, θα υπάρχουν περιβαλλοντικές δράσεις και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χάπενγκς και δρώμενα θα εμπλουτίσουν την εκδήλωση ενώ γύρω στις 3.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συνάντηση της ημέρας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κκ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Πατριάρχη Κωνσταντινοπόλεως κκ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου, ενώ λέγεται πως δεν αποκλείεται να επιβεβαίωσει εν τέλει και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Προσκεκλημένοι, επίσης, θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, προκειμένου να ακουστούν όλα όσα έχουν προηγηθεί μήνες τώρα στην περιοχή, σε επίπεδο κυβερνητικών αποφάσεων, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, κ.α.
Η μεγάλη αυτή μέρα θα κλείσει με συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: