Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Στον Σταθάκη για υπογραφή κι` από εκεί στο ΣτΕ φτάνουν οι αλλαγές στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ορχομενού




Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε
στο πρόσφατο ΔΣ ο Δήμαρχος
 κ. Λουκάς Υπερήφανος
Με μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση μας υποδέχθηκε η Πρωτομαγιά στο Δήμο Ορχομενού αφού η δρομολογημένη από καιρό υπογραφή των τροποποιήσεων στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Ορχομενού – σημαντικό μέρος της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Δήμου Ορχομενού  για την υλοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου στη Δ.Ε. Ορχομενού – πήρε την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Περιβάλλοντος.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε στο πρόσφατο ΔΣ ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, ενημερώνοντας το σώμα για την πορεία των συντονισμένων δράσεων της Δημοτικής Αρχής, για να πλησιάσουμε ολοένα και περισσότερο στην μεγάλη στιγμή που όλη αυτή η προσπάθεια, θα καρποφορήσει και ο Ορχομενός θα αλλάξει, όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει με δηλώσεις του ο συνεπής Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης. 
Θυμίζουμε πως η εν λόγω υπογραφή – που ξεκόλλησε στην ουσία,  μια έτσι κι ` αλλιώς χρονοβόρα διαδικασία – αποτελεί ένα μεγάλο σκαλοπάτι που έπρεπε να ανέβουμε και τώρα μένει η υπογραφή και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, προκειμένου να λάβει και την τελική έγκριση,  αφού η χρηματοδότηση των λεγόμενων αστικών αναπλάσεων οι οποίες  προβλέπονται μέσα από την εφαρμογή του νέου, τροποποιημένου σύμφωνα με τους μελετητές, Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (κυρίως στην περιοχή της Σκριπούς και περίξ του Πάρκου)  θα χρηματοδοτηθούν με πάνω από  1,5 εκατομμύριο ευρώ, όπως προβλέπεται στον αρχικό σχεδιασμό.
Πέρα, δηλαδή από τα 2 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου και την ενοποίησή του με το Θολωτό Τάφο, η τοπική μας κοινωνία διεκδικεί άλλες 800.000 ευρώ για την ανάπλαση της οδού Μινύου και άλλο 1.000.000 περίπου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Παναγία η Σκριπού.
 Σ` αυτές τις διεκδικήσεις μέσω ΕΣΠΑ,  έρχεται να προστεθούν και οι αστικές αναπλάσεις, σε μια έκταση περίπου 70 στρεμμάτων πέριξ του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ασφαλώς, μετά την υπογραφή Σταθάκη, επόμενο βήμα είναι η έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας  και εφ` όσον δεν διατυπωθούν αντιρρήσεις (οπότε ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή) . Αν όχι, θα δημιουργηθεί σχέδιο Απόφασης, θα επιστραφεί στην Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου, θα σταλεί στον Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στο τέλος στο Εθνικό Τυπογραφείο. 
Η αισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, αφού η διαχρονική επιθυμία της τοπικής μας κοινωνίας να αναδειχθούν επιτέλους οι θησαυροί μας, δεν ήταν ποτέ σε καλύτερο δρόμο από σήμερα! 


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΑΚΕΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ  
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 







Δεν υπάρχουν σχόλια: