Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Διευκρινιστική ανακοίνωση για την πλήρωση των θέσεων σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Με αφορμή αναφορές ότι η ΚΕΔΕ έχει δήθεν «δεσμεύσει» θέσεις που προορίζονται να διατεθούν σε Δήμους όλης της χώρας, για την κάλυψη τοπικών αναγκών σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από το Πρόγραμμα Νέας Κοινωφελούς Εργασίας, ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης επικοινώνησε με την Αν. υπουργό Εργασίας κα Ρ. Αντωνοπούλου και την κάλεσε να προβεί στις σχετικές διευκρινίσεις, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Κατόπιν τούτων το υπουργείο Εργασίας, με σημερινή του διευκρινιστική  ανακοίνωση, υπογραμμίζει σαφώς πως «αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι».
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι :
«Στο πλαίσιο της έναρξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο της, Γ. Πατούλη,  κατά  την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας» και υπογραμμίζονται σαφώς τα εξής:
«Αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι. Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού, σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των Δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους Δήμους σε συναφείς δραστηριότητες».
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για το γεγονός πως το υπουργείο Εργασίας προχώρησε, κατόπιν αιτήματος μας, στη συγκεκριμένη διευκρινιστική ανακοίνωση που αποκαθιστά την αλήθεια.
Θέλω να επαναλάβω πως η ΚΕΔΕ ουδέποτε δέσμευσε κάποια θέση  βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, που προορίζεται για τους Δήμους της χώρας.

Παραμένει αμετακίνητη στην πάγια θέση της πως αρμόδιοι για την κατανομή του προσωπικού είναι αποκλειστικά και μόνο οι Δήμοι. Οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας καλύπτουν βασικές ανάγκες των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι κατεξοχήν αρμόδιοι για τη διάθεσή τους».

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις τοποθετήσεις  βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, μέσω  του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας, από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, διευκρινίζονται τα εξής:
Στο πλαίσιο της έναρξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρο της, Γ. Πατούλη,  κατά  την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας από τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, με την ιδιότητα της ως Δικαιούχος των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συνεργάσθηκε με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και τις αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και προχώρησε στην καταγραφή των εν λόγω αναγκών.   
Βάσει της καταγραφής προέκυψαν οι θέσεις σε βοηθητικό προσωπικό σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, οι οποίες καταχωρήθηκαν  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που, για πρώτη φορά, συμπληρώνουν οι Δήμοι για την υλοποίηση της Νέας Γενιάς των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Η ηλεκτρονική καταγραφή των έργων και των ειδικοτήτων από τις υπηρεσίες των Δήμων διασφαλίζει την καλύτερη εκτέλεση του Προγράμματος.

Αρμόδιοι για την πρόσληψη και την επίβλεψη των ωφελουμένων των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του βοηθητικού προσωπικού σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, είναι οι Δήμοι. Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού, σε Σχολεία και Κέντρα Πρόνοιας, έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των Δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους Δήμους σε συναφείς δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr