Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα η Λαϊκή Συνέλευση από τις τοπικές κοινότητες Ακραιφνίου – Κοκκίνου για τη λειτουργία του Γυμνασίου Ακραιφνίου


 Συνεχίζεται ο αναβρασμός αλλά και η αγωνία για το μέλλον του Γυμνασίου Ακραιφνίου – Λυκειακές τάξεις μετά  τις εξελίξεις που επισημοποιήθηκαν πρόσφατα σχετικά με την απόφαση της Περιφερειακής Δνσης Εκπαίδευσης να οδηγηθούμε στην κατάργηση του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών εν μέσω της σχολικής χρονιάς!!!

 
Χθες το μεσημέρι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και αντιπροσωπεία τους – με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Λουκά Υπερήφανο – οδηγήθηκαν αρχικά στο γραφείο των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κκ. Μπακομήτρου και Ταγκαλέγκα, καθώς και στη Β` θμια εκπαίδευση Ν. Βοιωτίας και σε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Δντη κ. Αλέκο Καρκάνα.
Μαζί τους ήταν και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Βοιωτίας. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ορχομενού διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση αυτή εν μέσω σχολικής χρονιάς και ανέπτυξε μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία δυναμώνουν την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας να διατηρήσει όχι απλά την ύπαρξη του σχολείου, αλλά να το δυναμώσει με τους μαθητές που αντιστοιχούν στην Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία. 
 Στο τέλος της συνάντησης, είχαν επαφή και με την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά, η οποία απουσίαζε νωρίτερα για υπηρεσιακούς λόγους, κάνοντάς της γνωστό το θέμα και ζητώντας της να ενισχύσει την πολιτική, πλέον, λύση που είναι η μόνη ικανή να ανατρέψει την ήδη τετελεσμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέχεια των παραπάνω και προκειμένου να συντονιστεί η οριστική πλέον απόφαση της τοπικής κοινωνίας στο μείζον αυτό θέμα, σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων, των τοπικών κοινοτήτων Κοκκίνου και Ακραιφνίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ακραιφνίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: