Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Τα «Αρχαία Μονοπάτια» επέλεξαν τον Ορχομενό και έριξαν τα… βέλη τους στον ειδυλλιακό χώρο των Πηγών των Χαρίτων !

Μικροί μεγάλοι στα χνάρια της Αρτέμης και του Απόλλωνα, όπως πολύ εύστοχα έγραψε ένας από τους συμμετέχοντες στο σημερινό, άτυπο,  ανοικτό μάθημα τοξοβολίας στον ειδυλλιακό χώρο των Πηγών των Χαρίτων! Με την πολύτιμη βοήθεια και …. υπομονή του προπονητή κ. Άρη Κόμη αλλά και με την αφορμή που μας έδωσε η επίσκεψη της ομάδας «Αρχαία Μονοπάτια» στην ιστορική μας πόλη, ρίξαμε τα βέλη μας και γνωρίσαμε από κοντά ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα του κόσμου. Στόχος όλων όσων αγαπούν ή θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα είναι τώρα να δημιουργηθεί ένας πυρήνας αθλητών και να κάνουμε στον Ορχομενό το επίσημο ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης ομάδας τοξοβόλων!!!


Η φθινοπωρινή εξόρμηση της ομάδας «Αρχαία Μονοπάτια» στον Ορχομενό με επικεφαλής την κα Έφη Τριήρη, έδωσε την αφορμή για να «ξεπηδήσει» στον τόπο μας η φλόγα για την εξέλιξη του αθλήματος της τοξοβολίας. Κι` αυτό αφού τα μέλη αυτής του ανήσυχου και ετερόκλητου μελισσιού, αφού ξεναγηθούν στα ιστορικά μέρη που επιλέγουν να επισκεφθούν περιμετρικά της Αττικής, στο τέλος καταλήγουν να ασκούνται – με την βοήθεια πάντα του προπονητή κ. Άρη Κόμη – στην τοξοβολία.
Αυτό το πρόγραμμα τα ακολούθησαν σήμερα και για την επίσκεψή τους στον Ορχομενό,  προκειμένου να δουν από κοντά και να περπατήσουν ανάμεσα στα τρία μοναδικά μας μνημεία – Θολωτός Τάφος, Αρχαίο Θέατρο και Παναγία η Σκριπού – τα οποία ως γνωστόν συνθέτουν και τον πυρήνα στο υπό υλοποίηση «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού». 
Έτσι λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι και αφού το γκρουπ ξεκίνησε την περιήγησή του στο ιστορικότερο κομμάτι του κέντρου του Δήμου Ορχομενού, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ρίξουν ένας ένας τα βέλη τους στο χώρο που είχε διαμορφωθεί στον κήπο του δημοτικού αναψυκτηρίου στις Πηγές των Χαρίτων. 

Το κάλεσμα ήταν δωρεάν και ανοικτό προς όλους όσους ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε – μεταξύ άλλων – η παρουσία και της Ορχομένιας γυμνάστριας κας Έφη Ραμαντάνη . Ως… σύγχρονη Αμαζόνα και πάνω απ` όλα ως μιας ανήσυχη επαγγελματίας γοητεύτηκε από το «άγνωστο» στην περιοχή μας άθλημα και προσφέρθηκε να το γνωρίσει καλύτερα στα μέλη του E.F.H. Studiο που διατηρεί με επιτυχία στην πόλη μας. Η ενδιαφέρουσα αυτή μέρα ολοκληρώθηκε με τους επισκέπτες μας να γοητεύονται εξίσου από την περιοχή μας, τις ομορφιές της φύσης και τις πολλές δυνατότητες που διαθέτει, μόλις μια ώρα και κάτι από την πολύβουη πρωτεύουσα.


Το ORCHOMENOS PRESS δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην σας παρουσιάσει ένα ακόμη βιωματικό ρεπορτάζ, αφού για να γράψεις για την τοξοβολία, πρέπει – αν μη τι άλλο – να ρίξεις τα… βέλη σου!!!

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και μακάρι 
το τόσο γοητευτικό αυτό άθλημα να ριζώσει στον τόπο μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: