Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Β. Αποστόλου: Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση των αγροτών

Με τη φράση «πακέτο Αποστόλου στη λογική Χατζηγάκη δεν πρόκειται να υπάρξει», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει σε «πρακτικές» του παρελθόντος όσον αφορά τους αγρότες. Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για το αγροτικό ο Βαγγέλης Αποστόλου έδειξε διάθεση για μικρές αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών, ενώ κάλεσε για άλλη μία φορά τους αγρότες σε διάλογο.
«Οι αγρότες αποφεύγουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους», είπε επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.
Ο κ. Αποστόλου κάλεσε τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου σε θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο, δηλώνοντας την κατηγορηματική βούληση τόσο της Βουλής όσο και της κυβέρνησης, καθώς και του ιδίου του πρωθυπουργού.
Χαρακτηριστικά, ο υπουργός ανέφερε πως «εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και να ακούσει τους αγρότες. Τους καλούμε να ορίσουν εκπροσώπους τους και να έρθουν στο διάλογο στην Επιτροπή, όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται και θα είναι παρούσα και η κυβέρνηση για να τους ακούσει. Και βέβαια, όποτε οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο, ο πρωθυπουργός τους περιμένει».από τις ενισχύσεις.
Υπογράμμισε πως «υπάρχει όντως φοροδιαφυγή, η οποία όμως έχει ως κύρια θύματα τους ίδιους τους αγρότες».  
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: