Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στην Αθήνα αύριο οι συμμετέχοντες σε 65 μπλόκα

Της Δανάης Αλεξάκη 
dalex@naftemporiki.gr
Τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση επιλέγουν οι αγρότες 65 μπλόκων που συντάσσονται με αυτό της Νίκαιας, οι οποίοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι, ζητώντας να αποσυρθεί η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και να αρχίσει ο διάλογος από την αρχή. Αντίθετα, το ραντεβού με τον πρωθυπουργό αναμένουν οι αγρότες σε Τέμπη - Μικροθήβες, με την προϋπόθεση ότι ο διάλογος θα έχει ως βάση τα αιτήματα που του απέστειλαν χτες.
Από πλευράς του, ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, άφησε παράθυρο για βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό, ξεκαθαρίζοντας ότι «χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις». Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους αγρότες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ανοιχτός για έναν ειλικρινή διάλογο, προσθέτοντας πως υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων» τόσο στο θέμα των εισφορών και της μεταβατικότητας των διατάξεων, όσο και της προστασίας του εισοδήματός τους, ιδίως των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που επιδιώκουν για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών. «Κάνει λάθος ο αγροτικός κόσμος αν υπολογίζει σε αυτούς που σήμερα κάνουν ότι τους υποστηρίζουν αλλά για πάρα πολλά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν τους λοιδορούσαν» είπε, ενώ άφησε και αιχμές για τη στάση ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
«Τους καλώ λοιπόν να σκεφτούν ποια, αλήθεια, ήταν η πρόταση της Ν.Δ. σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα, που τώρα μάλιστα ζητά και την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης; Την ανέλυσε με θαυμαστή ειλικρίνεια ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα στη Βουλή, όταν πρότεινε τον συμψηφισμό των αγροτικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Αυτή είναι η εναλλακτική τους πρόταση, τη στιγμή που εμείς εξασφαλίζουμε αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις», είπε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/story/1065086/beltioseis-mono-epeita-apo-dialogo-me-tous-agrotes

Δεν υπάρχουν σχόλια: