Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας και Ειδικού Αγορητή του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Υγείας



 

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, ήταν ο Ειδικός Αγορητής  κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Υπουργείου Υγείας στην  Ολομέλεια της Βουλής. 

Επεσήμανε εξ αρχής ότι το νομοσχέδιο είναι η επιτομή της κακής νομοθέτησης, που μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο ως ένα νομοσχέδιο – σκούπα τροπολογιών, ... 15 Υπουργείων.  


Μεταξύ άλλων, ο Γ.  Μουλκιώτης σημείωσε ότι:


  • ​Η Κυβέρνηση, πίσω από τα προσχήματα των έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας, κρύβει τις συντηρητικές, τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της. Κρύβει τη γύμνια, τα μουδιασμένα αντανακλαστικά και την αναποτελεσματικότητά της. 
  • Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και με πρόσχημα την πανδημία, η Κυβέρνηση:
    • Δίνει ημιτελείς παρατάσεις τις οποίες θα αναγκαστεί να τροποποιήσει και στο άμεσο μέλλον. 
    • Κωφεύει στα προβλήματα των πολιτών και υιοθετεί με μεγάλη καθυστέρηση προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα η διαχείριση των εκκρεμών συντάξεων, των οποίων ο αριθμός, επί της 17μηνης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει αυξηθεί σημαντικά, αγγίζοντας τις 360.000. Εάν είχε υιοθετήσει την συνεχώς επαναλαμβανόμενη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής,  για τον τρόπο αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων των συντάξεων, η πλειοψηφία των αιτήσεων θα είχε ήδη τακτοποιηθεί, θα είχαν ήδη απονεμηθεί όλες οι συντάξεις.
    • Οφείλει να μεριμνήσει έγκαιρα για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στο σύστημα Υγείας μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και των επικουρικών, προκειμένου αφενός να εξυπηρετηθούν οι πιεστικές ανάγκες λόγω της πανδημίας και αφετέρου να κινηθούν και να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες αξιολόγησής τους υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, για την απρόσκοπτη ένταξη στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
    • Γυρίζει την πλάτη σε φορείς, σε πολίτες, σε εργαζόμενους, σε συνταξιούχους, σε ανέργους,καθώς αγνοεί τις Τροπολογίες που κατατίθενται από το Κίνημα Αλλαγής υποβαθμίζοντας την διαδικασία της νομοθετικής λειτουργίας. 

  • Η μεγάλη εικόνα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μας δείχνει ότι η χώρα, δεν οδηγείται σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου, όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διακήρυττε προεκλογικά. 
  • Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ΤΩΡΑ, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από συγκροτημένη προοδευτική πολιτική, για να μπει στην τροχιά ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους – από τον οποίο δεν αποκλείονται οι πολλοί εις βάρος των λίγων – ώστε οι ανερμάτιστες πολιτικές της να μην οδηγήσουν τη χώρα και την κοινωνία σε επικίνδυνα μονοπάτια. 
  • Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ, για να επισημαίνει τα προβλήματα, να τα αναδεικνύει, να ασκεί δομική αντιπολίτευση και να δώσει το όραμα που έχει ανάγκη η χώρα, το όραμα της Νέας Αλλαγής.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: