Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Έως και τη Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα στην Τ.Κ. Θεσπιών

 


Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Τ.Κ. Θεσπιών, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό, επιβάλλεται η ανάληψη πρόσθετων δράσεων προκειμένου να περιορίσουμε την αύξηση των κρουσμάτων περαιτέρω. Στο πλαίσιο αυτό μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Ν. Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γ. Ντασιώτη και της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φ. Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Φ. Σπανού και έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

 Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 25-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid 19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων και οι εμπλεκόμενες  υπηρεσίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους θα συνδράμουν στην τήρηση των μέτρων.

Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος δήλωσε «…Είμαστε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που καλούμαστε όλοι να τη διαχειριστούμε. Η δημόσια υγεία κινδυνεύει και οι αποφάσεις για την προστασία της είναι σκληρές. Με πλήρη επίγνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και με μοναδικό σκοπό την προστασία όλων των δημοτών και κυρίως των κατοίκων των Θεσπιών, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία θα τηρηθεί αυστηρά. Δεν δικαιούται κανένας να αδιαφορήσει. Με πειθαρχία θα ξεπεράσουμε τη δυσκολία και θα επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υπομονή και σύνεση».

 

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: