Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην ετήσια έκδοση του «Επίλογου» για το 2020

 Η ετήσια πολιτιστική έκδοση, «Επίλογος», από το 1992 ευτύχισε να φιλοξενήσει στις σελίδες της πονήματα διακεκριμένων προσωπικοτήτων της χώρας που το έργο τους για τις τέχνες και τα γράμματα στην Ελλάδα έχει αφήσει το αποτύπωμά του μέσα στο χρόνο.

Η επίδραση της πανδημίας του κορωνοϊού στο χώρο της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής αποτέλεσε κεντρικό θέμα του φετινού Επιλόγου.  Ο Διευθυντής της έκδοσης, κ. Τάκης Βλαστός και οι συνεργάτες του, όχι μόνο δεν ανέστειλαν την ετήσια ενημέρωση και κωδικοποίηση του πολιτισμικού προϊόντος της χώρας, αλλά  αψηφώντας τις αντιξοότητες, ολοκλήρωσαν την εξαιρετική ετήσια έκδοση που  αποτελεί μια «κιβωτό πολιτισμικής περιουσίας» στην οποία τιμάται η πολιτιστική παραγωγή του τόπου μέσα στη διάρκεια του γεμάτου προσκλήσεις 2020.

Στην έκδοση φιλοξενούνται τα πονήματα σημαντικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας από το χώρο της πολιτικής και των τεχνών, όπως του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, του κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη Ομότιμου Καθηγητή Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α. και Γενικού Γραμματέα του Διαζώματοςτου κ. Μανόλη Κορρέ, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής και ιδρυτικού μέλους του Διαζώματος, κ.α..

Στην ενότητα της έκδοσης: «Πολιτιστική Κληρονομιά» ο κ. Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», σε συνεργασία με τις αρχαιολόγους του Σωματείου, κ.κ. Μαρία Σοφικίτου και Μαρία Κουρασάνη, με το πόνημα που φέρει τον τίτλο «Δώδεκα χρόνια  τα μνημεία στο κέντρο της ζωής και της βιώσιμης ανάπτυξης» αφηγούνται την πορεία και τους βασικούς σταθμούς του σωματείου. Με την αξιοποίηση επίσης της σύγχρονης τεχνολογίας (QR coding) η έκδοση μετατρέπεται σε ένα διαδραστικό πεδίο ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικού προβληματισμού.

Ο «Επίλογος 2020» κυκλοφορεί στα  βιβλιοπωλεία.

eikona epilogos dt

 

http://www.epilogos.gr/epilogos20.asp

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: