Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου

 


Παρατείνονται έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (ώρα 06:00) τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Εξαιρούνται, όπως είπε, τα καταστήματα λιανικής πώλησης εποχικών ειδών, αμιγώς Χριστουγεννιάτικων, τα οποία θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Τα συγκεκριμένα είδη θα μπορούν να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, ωστόσο είναι με πιο αργούς ρυθμούς απ' όσο αναμενόταν.

Όπως σημείωσε, σε εθνικό επίπεδο τα εξιτήρια ασθενών Covid-19 από τα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εισιτήρια, αλλά η πίεση παραμένει σοβαρή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, απομακρύνθηκε χρονικά η σταδιακή άρση του lockdown στην παρούσα φάση, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Αντιθέτως, η παράταση των γενικών περιοριστικών υφιστάμενων μέτρων κρίνεται, είπε, «επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη. Διαβάστε αναλυτικά 

https://www.naftemporiki.gr/story/1665609/paratasi-ton-ufistamenon-perioristikon-metron-eos-tis-14-dekembriou

Δεν υπάρχουν σχόλια: