Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Μουλκιώτης: «Συνεχίζεται η υποστελέχωση των υπηρεσιών της επιθεώρησης εργασίας στη Βοιωτία. Αναγκαία η κατεπείγουσα ενίσχυσή τους»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της αναγκαιότητας ενίσχυσης των Σωμάτων Επιθεώρησης Εργασίας στον Νομό Βοιωτίας. 

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι τόσο το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας – το οποίο έχει στην τοπική αρμοδιότητα τους ελέγχους όλων των επιχειρήσεων του νομού – όσο και το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Βοιωτίας και Φωκίδας – που έχει αντίστοιχες ελεγκτικές αρμοδιότητες στον Νομό Φωκίδας και στον νομό Βοιωτίας, εκτός του Δήμου Τανάγρας (από το 2017) – είναι υποστελεχωμένες. Αποτέλεσμα αυτού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρετούντων υπαλλήλων, στις ανωτέρω Επιθεωρήσεις, καθίσταται φανερή η περιορισμένη δυνατότητα ελέγχων, μολονότι οι έλεγχοι αυτή τη περίοδο είναι λίαν σημαντικοί για την τήρηση των ισχυόντων μέτρων και τήρηση των αποφάσεων, ως και την αποφυγή καταστρατήγησης σε βάρος των εργαζομένων.

Κατόπιν αυτών, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους τήρησης των εργασιακών νόμων ειδικά στις υπάρχουσες συνθήκες πανδημίας του κορωνοϊού και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί άμεσα στην ενίσχυση των δύο σωμάτων επιθεώρησης εργασίας στον νομό Βοιωτίας. Τέλος, ερωτά αν θα δημιουργηθεί ειδικό τμήμα στις επιθεωρήσεις Εργασίας για την έλεγχο της διαδικασίας τηλεργασίας και σε κάθε περίπτωση, πώς σχεδιάζει το Υπουργείο να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας. 

 

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: