Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα - Συστάσεις και για Βοιωτία, Σέρρες

 


Έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση στους τρεις αυτούς νομούς θα αξιολογηθεί αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα, από την ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ενώ ο ίδιος ο υφυπουργός θα μεταβεί αύριο στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σήμερα η Θεσσαλονίκη μετρά 652 ενεργά κρούσματα και είναι στο επίπεδο 2, την ώρα που τα Ιωάννινα και η Καστοριά είναι στο επίπεδο 3 με 263 και 124 ενεργά κρούσματα, αντίστοιχα. Και στις τρεις αυτές περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική, άρα εξαιρετικά επικίνδυνη, κατάσταση, τόνισε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος επισήμανε πως και η Βοιωτία και οι Σέρρες εμφανίζουν αυξητικές τάσεις κρουσμάτων τα δύο τελευταία 24ωρα. Απηύθυνε δε και στους δύο αυτούς τοπικούς πληθυσμούς έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή και πιστή εφαρμογή των μέτρων, ώστε να αποφευχθεί, όπως είπε, η τροπή προς το χειρότερο.

Για την Αττική εξήγησε πως η κατάσταση παραμένει σταθερά κρίσιμη, ειδικά στον Κεντρικό Τομέα, όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα, είναι ακόμα εύθραυστη, άρα απαιτείται επαγρύπνηση από όλους. Ερωτηθείς περαιτέρω, διευκρίνισε πως τις τελευταίες ημέρες στο Λεκανοπέδιο παρατηρείται μια σταθερή σε αριθμό κρουσμάτων εικόνα, ωστόσο λόγω μεγάλου πληθυσμού και αυξημένου αριθμού ενεργών κρουσμάτων, ανά πάσα στιγμή η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε «σαρωτικούς, στοχευμένους» ελέγχους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αναφερόμενος στην ανάκληση, από τον πρωθυπουργό, της χθεσινής απόφασης για είσοδο περιορισμένου αριθμού οπαδών-φιλάθλων στα γήπεδα, την απέδωσε στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφηκαν από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί, σημειώνοντας πως προφανώς και δεν είναι τελικά η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή θεατών στα γήπεδα, αντιθέτως είναι η «ώρα της απόλυtης επαγρύπνησης και του απόλυτου συναγερμού».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: